Amikor már azt gondolná az ember lánya,hogy tovább nem lehet variálni a cukkinit akkor jön egy remek ötlet. A napokban láttam a neten egy pirított gombával díszített cukkinikrém levest. Gondoltam itt a remek alkalom , kipróbálom és megalkotom a miénket az ízlésvilágunknak megfelelően. Az alábbi leves igazi ínyenc fogás.
Hozzávalók:
- 1 kis zöld cukkini ( 30 dkg körüli)
- 1 kis sárga cukkini ( 20-25 dkg)
- 1 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1/ 2 liter zöldségalaplé (vagy húsleves)
- só,bors
- 1 teáskanál Horváth Rozi fűszerkeverék ( vagy rozmaring,kakukkfű, Cayenn bors keverék).
- 1 teáskanál durum búzaliszt
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát. Hozzáadjuk a vajat,majd a felkockázott cukkinit, rátesszük a fokhagymát, sózzuk,borsozzuk.
Felengedjük a zöldségalaplével, és pároljuk.
Ezt követően botmixerrel pürésítjük. A serpenyőben amiben a gomba pirult elkeverünk egy teáskanál lisztet, hideg vízzel felengedjük és hozzáadjuk a cukkinihoz, ízesítjük a Horváth Rozi fűszerrel ( vagy kakukkfű és rozmaring keverékkel), hozzáöntjük a tejszínt felforraljuk.
A hagymás rókagombával és pirítóssal kínáljuk.
Recept:
https://blog.keva.hu/recept/serpenyos-rokagomba/
Jó étvágyat kívánok!