Amikor már azt gondolná az ember lánya,hogy tovább nem lehet variálni a cukkinit akkor jön egy remek ötlet. A   napokban  láttam  a neten egy pirított gombával  díszített cukkinikrém levest. Gondoltam itt a remek alkalom , kipróbálom és  megalkotom a miénket az ízlésvilágunknak megfelelően. Az alábbi leves igazi ínyenc fogás.

Hozzávalók:

  • 1 kis zöld cukkini ( 30 dkg körüli)
  • 1 kis sárga cukkini ( 20-25 dkg)
  • 1 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/ 2 liter zöldségalaplé (vagy húsleves)
  • só,bors
  • 1 teáskanál Horváth Rozi fűszerkeverék ( vagy  rozmaring,kakukkfű, Cayenn bors keverék).
  • 1 teáskanál durum búzaliszt

Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát. Hozzáadjuk a vajat,majd a felkockázott cukkinit, rátesszük a fokhagymát, sózzuk,borsozzuk.
Felengedjük a zöldségalaplével, és pároljuk.

Ezt követően botmixerrel pürésítjük. A serpenyőben amiben a gomba pirult elkeverünk egy teáskanál lisztet, hideg vízzel felengedjük és hozzáadjuk a cukkinihoz, ízesítjük a Horváth Rozi fűszerrel ( vagy kakukkfű és rozmaring keverékkel), hozzáöntjük a tejszínt felforraljuk.

A  hagymás rókagombával és pirítóssal kínáljuk.

DSC_0037 (Large)

Recept:

https://blog.keva.hu/recept/serpenyos-rokagomba/

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0035 (Large)