Augusztus kedvezett a rókagombának, igaz nem mi szedtük,de itt a környéken szedték,már két alkalommal is sikerült kipróbálni a gombalevest, illetve készült savanyúság. Mi nagyon szeretjük, dinsztelve egy dobozzal a fagyasztóba is került.

A mai leves így készült:

Jó étvágyat kívánok!:-)

  • Hozzávalók:
  • kb. 30 dkg rókagomba
  • 1 db hagyma
    1 db sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 dl habtejszín
  • 1 késhegynyi fűszerpaprika
  • 5 dl zöldségalaplé ( vagy húsleves)
  • 5 dkg csigatészta
  • kis csokor petrezselyemzöld, 2 csipet szárított

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, és a megpucolt rókagombát, együtt dinszteljük, ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd néhányszor megkeverjük, meghintjük petrezselyemzölddel ( tettem szárítottat,illetve friss petrezselyemlevelet is).
Felöntjük alaplével és adunk hozza kb ugyanannyi vizet, sózzuk, borsozzuk.


és kb. 20 percet főzzük, majd beletesszük a tésztát. A végén tejszínnel sűrítjük be ( én az utóbbi időben a habtejszínt használok,de természetesen főzőtejszínnel is készíthető). Kis nokedlit is szaggathatunk bele a tészta helyett.