Gyerekkorom nagy kedvence volt a rizsfelfújt ,vagy ahogy hívtuk rizskoch.

Hozzávalók

  • 20 dkg jázmin rizs
  • fél  l tej
  • 1 ek vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • egy pohár mazsola, aszalt vörös áfonya vegyesen
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Jázmin rizst használtam, amit jól átmostam.

Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni, beledobjuk a vaj  2/3-át  és a sót.

Ha a vizet felszívta,  hozzáadjuk a tejet és  kevergetés mellett  főzzük, majd bele szórjuk a megmosott  mazsolát.

Nem várom meg, hogy teljesen elpárologjon a tej, egy fedővel lefedem így  tovább dagad a hőtől a rizs.

Hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat,  a fehérjéből kemény habot készítünk.

A tojássárgájához hozzáadjuk a megfőtt  kihűlt rizst, és a tojások  felvert habját.

Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és megsütjük.

Házi eperlekvárral és mirelit eperrel kínáltam.
Jó étvágyat!