Gyerekkorom nagy kedvence volt a rizsfelfújt ,vagy ahogy hívtuk rizskoch.
Hozzávalók
- 20 dkg jázmin rizs
- fél l tej
- 1 ek vaj
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- egy pohár mazsola, aszalt vörös áfonya vegyesen
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Jázmin rizst használtam, amit jól átmostam.
Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni, beledobjuk a vaj 2/3-át és a sót.
Ha a vizet felszívta, hozzáadjuk a tejet és kevergetés mellett főzzük, majd bele szórjuk a megmosott mazsolát.
Nem várom meg, hogy teljesen elpárologjon a tej, egy fedővel lefedem így tovább dagad a hőtől a rizs.
Hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, a fehérjéből kemény habot készítünk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a megfőtt kihűlt rizst, és a tojások felvert habját.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és megsütjük.
Házi eperlekvárral és mirelit eperrel kínáltam.
Jó étvágyat!