A legegyszerűbb hétköznapi ételt is fel lehet dobni egy kis színes zöldséggel, nem beszélve arról, hogy sokkal egészségesebb lesz amit elfogyasztunk. A vasárnapról megmaradt rizst fel lehet használni pl.erre a célra

Hozzávalók:

  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék ( sárgarépa, borsó ez volt itthon)
  • 1/2  paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 kisebb csirkemellfilé( 20 dkg)
  • evőkanál  olaj
  • egy 2 dl-es  pohár jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por

Elkészítés:

A rizst átmossuk, majd feltesszük főni , majd készre főzzük. ( legtöbbször a maradék rizst használom fel).

Közben az  olajat felforrósítjuk, rádobjuk a  kockára vágott húst, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zsiradékba dobjuk a póré hagymát,a zöldpaprikát, néhány percig erős tűzön pirítjuk,  sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt,  beletesszük a mirelit zöldséget, utána az elősütött húst , felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje 10 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk.

Jó étvágyat!