A legegyszerűbb hétköznapi ételt is fel lehet dobni egy kis színes zöldséggel, nem beszélve arról, hogy sokkal egészségesebb lesz amit elfogyasztunk. A vasárnapról megmaradt rizst fel lehet használni pl.erre a célra
Hozzávalók:
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék ( sárgarépa, borsó ez volt itthon)
- 1/2 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 kisebb csirkemellfilé( 20 dkg)
- evőkanál olaj
- egy 2 dl-es pohár jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por
Elkészítés:
A rizst átmossuk, majd feltesszük főni , majd készre főzzük. ( legtöbbször a maradék rizst használom fel).
Közben az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zsiradékba dobjuk a póré hagymát,a zöldpaprikát, néhány percig erős tűzön pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget, utána az elősütött húst , felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje 10 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk.
Jó étvágyat!