Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg Graham liszt
- 1 db tojás
- 8 dkg fruktóz
- 1,5 dl tej
- 10 dkg margarin
- 20 dkg ribizli
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojást a fruktózzal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
A margarint felolvasztjuk és ha már nem meleg, a tejes masszához adjuk.
A sütőport elvegyítjük a liszttel és a folyékony anyagokba keverjük.
Ha egynemű a tésztánk, óvatosan beleforgatjuk a ribizlit is (télen fagyasztott ribizlit használunk) .
A muffin sütő mélyedéseibe egy-egy muffin papírt helyezünk és háromnegyedig megtöltjük a tésztával. 12 darab lesz az adagból.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.20 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffionokat rácsra helyezzük kihűlésig
Egy darab energiatartalma 184 kcal
CH tartalom 24 gramm
A muffin Gézsi Andrásné és Máger József Süteményreceptek alapján készült
Kérdés…..
hogy alakul a CH tartalom, ha fruktóz helyett mondjuk Canderelt használok?
Judit a Canderel hőre, fényre lebomlik.
Te próbáltál vele sütni valamit? Én úgy tudom , hogy utólagos szórásra pl. tésztafélére alkalmas, ill a tabletták teába,kávéba (igaz ezekbe én már nem is teszek édesítőt)
Én Sussinát használok… hol a folyadékot, hol a tablettát. lehet vele sütni is, meg főzni is.
Ott is ahol szükség a térfogatot növelni? Pl muffínba,piskótába?
Piskótába fele cukor-fele Sussina. De pld. tegnapelőtt a búr kifli töltelékébe csak Sussinát használtam.
Gabriella a búrkifli receptet is küldheted,ha van időd és kedved:-)
Szia Sára!
OK! Küldöm!! Képet is majd, csak e fiaim eltüntették a telefonomhoz járó kütyüt, így kénytelen vagyok várni rájuk, hogy valamikor lesz idejük, és felteszik nekem vagy a gépre, vagy ide a Facebook-ra.