Érdemes a salátához repceolajat is használni, nagyon egészséges sok benne az omega 3 zsírsav, ami kedvezően hat az érrendszerre. nagyon finom citromízesítésű olajat sikerült beszereznem, és sokkal olcsóbb mint az olívaolaj. meleg időben a legjobb vacsora egy finom saláta.
A mai saláta így készült:
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell ( recept:https://blog.keva.hu/recept/zsalyas-csirkemell-szines-salataval/
- egy fél kígyóuborka
- 2 db.paradicsom + egy koktél paradicsom
- fél tv.paprika
- 3 szelet csípős paprika
- metélőhagyma
- kapor
- néhány saláta levél
- egy evőkanál repceolaj
Elkészítés:
Megmossuk,majd összevágjuk egyforma darabokra a zöldségeket, az uborkát héjastól vágtam. Az uborkát megsózzuk , kb. öt percig hagyjuk,majd a levet leöntjük róla, hozzáadjuk a többi zöldséget . A zöld fűszereket is jól összeaprítjuk, majd rászórjuk. Az olajjal meglocsoljuk és 10-15 percre a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ráhelyezzük a hús szeleteket.