Gyerekkori kedvenc levesem. Nagymamám gyakran készítette, furcsán hangzik,de ő hússal készítette. Én hasonlóképpen készítettem,mint egy gyümölcslevest. Krémlevesnek is remeg, illetve más gyümölccsel pld. eperrel finom leves készíthető.
Hozzávalók:
- 8 szál rebarbara
- 1 dl tejszín(habtejszínt használtam)
- 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor
- fahéj,szegfűszeg
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Megpucoljuk a rebarbarát a szálkáktól, apró kockákra vágjuk. Fazékban vizet forralunk, ízesítjük szegfűszeggel, fahéjjal, kis sóval.Beletesszük a rebarbarát, vigyázzunk ne főzzük szét,ha nem szeretnénk krémlevest készíteni. Pudinggal ( vagy teljes kiőrlésű liszttel) elkeverjük a tejszínt, a forró levesből hozzáadunk egy merítőkanállal,( hőkiegyenlítés miatt) majd keverés közben beleöntjük a levesbe. Ha felforrt kínálhatjuk.
Hidegen is finom.
Jó étvágyat kívánok!