Gyerekkori kedvenc levesem. Nagymamám gyakran készítette, furcsán hangzik,de ő hússal készítette. Én hasonlóképpen készítettem,mint egy gyümölcslevest. Krémlevesnek is remek, illetve más gyümölccsel pld. eperrel finom leves készíthető.

Hozzávalók:

  • 8 szál rebarbara
  • 1 dl tejszín(habtejszínt használtam)
  • 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor
  • fahéj,szegfűszeg
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Megpucoljuk a rebarbarát a szálkáktól, apró kockákra vágjuk. Fazékban vizet forralunk, ízesítjük szegfűszeggel, fahéjjal, kis sóval.Beletesszük a rebarbarát, vigyázzunk ne főzzük szét,ha nem szeretnénk krémlevest készíteni. Pudinggal ( vagy teljes kiőrlésű liszttel) elkeverjük a tejszínt, a forró levesből hozzáadunk egy merítőkanállal,( hőkiegyenlítés miatt) majd keverés közben beleöntjük a levesbe. Ha felforrt kínálhatjuk.

Hidegen is finom.

Jó étvágyat kívánok!