Néhány darab vargányából sok mindent szeretnék készíteni :-)( remélem lesz még több is :-)). Nagy kedvenc nálunk a rántott vargánya, tehát ez készült az első 2-3 nagyobb gombából, ami mellé kapros uborka salátát , és 1-2 szelet sült húst kínáltam.
Rántott vargánya:
Hozzávalók
- szeletelt vargánya
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, sózzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük. Amikor kisül papírtörlőkendőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Kapros-tejfölös uborkasaláta
- 1 kígyóuborka
- egy nagy csokor kapor
- 3 evőkanál 12% tejföl
- 2-3 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A kígyóuborkákat, kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, néhány percig hagyjuk, majd öntsük le róla a felesleges levet (nem nyomkodom ki, mint az ecetes uborka salátát). A kaprot szintén apróra vágjuk és rászórjuk az uborkára, majd rátesszük a tejölt, csipetnyi borsot és jól összekavarjuk ( van aki fokhagymát tesz,de nálunk az uborkával párosítva nem jön be) .
Jó étvágyat!