Hozzávalók (4 személyre):

1 kg párolt vagy előfőzött zöldbab
15 dkg gépsonka-15 dkg füstölt  ( vagy darált hús, vagy  maradék csirkepörkölt, sülthús )
1 db nyers tojás
4 dl tejföl
1 evőkanál Graham  liszt
5 dkg reszelt sajt (legjobb füstölt sajtból)
1 diónyi  vaj, só,  1 cikk reszelt fokhagyma)
Elkészítés:

A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, a reszelt fokhagymát és egy mokkáskanálnyi sót. A párolt zöldbab felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezután a zöldbab megmaradt része következik. Végül a  zöldbabot leöntjük a tejfölös mártással. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.