Hozzávalók (4 személyre):
1 kg párolt vagy előfőzött zöldbab
15 dkg gépsonka-15 dkg füstölt ( vagy darált hús, vagy maradék csirkepörkölt, sülthús )
1 db nyers tojás
4 dl tejföl
1 evőkanál Graham liszt
5 dkg reszelt sajt (legjobb füstölt sajtból)
1 diónyi vaj, só, 1 cikk reszelt fokhagyma)
Elkészítés:
A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, a reszelt fokhagymát és egy mokkáskanálnyi sót. A párolt zöldbab felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezután a zöldbab megmaradt része következik. Végül a zöldbabot leöntjük a tejfölös mártással. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.