Ma ismét kísérletező kedvemben voltam, két fajta ételt is készítettem, az egyik rakott zöldbab volt egy kicsit másképp.
Az ötletet az adta, hogy napok óta zöldbab és gomba dömping van nálam és nagyon vágytam ismét valamilyen új ízre.
Így született a mai recept is :-).

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg zöldbab ( Juliskabab)
  • 20 dkg darált hús
  • 2 evőkanálnyi dinsztelt szegfűgomba ( korábban olajon,hagymán megdinszteltem)
  • 1 pohár tejföl
  • fél tömlős krémsajt
  • egy evőkanál parmezán
  • 1 kisebb tojás
  • egy kis hagyma, 2-3  kisebb paradicsom, néhány szelet paprika
  • egy evőkanál olaj
  • egy teáskanál vaj

Elkészítés:


A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben az apróra vágott hagymát és paprikát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a darált húst, rárakunk néhány szelet apró kockára vágott paradicsomot.

Amikor elkészült hozzáadjuk a dinsztelt szegfűgombát ( ez az előző napról maradt).
Feltörjük a tojást , hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, jól összekeverjük, beletesszük a reszelt parmezán felét ( a másik fele a tetejére kerül).
Kivajazzuk a tálat ( én most két   kerek tepsibe tettem).
Beletesszük a zöldbabot,majd erre a húsos masszát, újra zöldbab és nyakon öntjük a tejfölös mártással, a tetejére teszünk néhány karika paradicsomot,  majd forró sütőbe tesszük.
Amikor megsült megszórjuk bőven petrezselyem zölddel és reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok!