Már régóta készülök, hogy elkészítsem, de valahogy mégis elmaradt. A tegnap “szembe jött velem” 🙂 egy túrós almás sült tészta így hát eszembe juttatta a fodros kockás variációt.
Tudjátok, hogy milyen gyorsan elkészíthető? 30 perc alatt kész is. Mutatom is, hogy készült! 🙂
Hozzávalók:
- 250 gramm fodros nagy kocka (Don Francesco durum tészta)
- 2 db tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj ( 2/3 a tésztába, a másik része a tepsi kikenéséhez)
- 3 ek.cukor ( én 2 ek nyírfacukrot,egy ek. kristálycukrot használtam)
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 12 dkg mazsola, aszalt vörös áfonya
- 1 tk. zsemlemorzsa
- 2 csipetnyi só
Elkészítése:
A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, jól lerázzuk a vizet róla.
A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vajjal és a túróval kikeverjük. ( én a szoba-hőmérsékletű vajat csak csipetenként beleraktam).
A mazsolát megmossuk, majd hozzáadjuk és a tésztával összekeverjük.
Egy kerámia,vagy jénai tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk és beletesszük a túrós masszát. A tepsi mérete 22 x 22 cm.
A sütőt 200 fokra melegítjük és kb 20 perc alatt készre sütjük (addig sütjük ameddig a teteje egy kicsit megpirul)
Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok ! 🙂
Tipp. cukorbetegek nyírfacukrot,vagy édesítőszert használjanak,illetve a mazsola adagját csökkentsék, lehet alma kockákat is belevágni.