Kiss Nehéz Ildikó receptje:
Rakott kel gazdagon-baconnal és füstölt sajttal
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta(60-70 dkg)
- 30 dgk darált hús és 20 dkg füstőlt tarja(darálva)
- 1fej hagyma
- rizs főzve(15-20 dkg)
- 1db tejföl
- Bacon szalonna
- Füstölt karaván sajt reszelve
- Só,bors,pirospaprika,majoranna,húsleveskocka,
Elkészítés:
A káposztát csíkra vágom és fel teszem főzni vizzel sóval majorannával húsleveskockával.közben kifőzöm a rizst ,és a darált husból pörkölt szerűt főzők .a lecsöpögtetett káposztát jénaiba teszem rá a rizs a pöri és a tejföl fele,majd megint rizs pöri és a végén befedem a maradék kelkáposztával .a bacont picit megcsavarom és rá helyezem sorba reszelek rá sajtot csepegtettek tejfőlt és sütőben 20 percig 160 fokon ősszesütöm
Jó étvágyat!