Kiss Nehéz Ildikó receptje:

Rakott kel gazdagon-baconnal és füstölt sajttal

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta(60-70 dkg)
  • 30 dgk darált hús és 20 dkg füstőlt tarja(darálva)
  • 1fej hagyma
  • rizs főzve(15-20 dkg)
  • 1db tejföl
  • Bacon szalonna
  • Füstölt karaván sajt reszelve
  • Só,bors,pirospaprika,majoranna,húsleveskocka,

Elkészítés:
A káposztát csíkra vágom és fel teszem főzni vizzel sóval majorannával húsleveskockával.közben kifőzöm a rizst ,és a darált husból pörkölt szerűt főzők .a lecsöpögtetett káposztát jénaiba teszem rá a rizs a pöri és a tejföl fele,majd megint rizs pöri és a végén befedem a maradék kelkáposztával .a bacont picit megcsavarom és rá helyezem sorba reszelek rá sajtot csepegtettek tejfőlt és sütőben 20 percig 160 fokon ősszesütöm
Jó étvágyat!