Nagyon szeretjük a zöldséges raguleveseket, ezért gyakran készítek :-), ma sertéscombból készítettem.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • fél marék szárított vargánya
  • fél marék karikára vágott póréhagyma
  • vegyes zöldség (3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, egy kisebb karalábé, egy kisebb zeller, egy pohár zöldborsó -ami van otthon)
  • zöldpetrezselyem, zellerlevél
  • 1-1 mokkáskanál szárított lestyánlevél és szárított petrezselyemlevél
  • 1 paradicsom
  • 1/2 paprika
  • só, bors
  • 1 ek. olaj
  • 2 púpozott evőkanál liszt, egy teáskanál zabkorpa

Elkészítése:

Az olajban megpároljuk a felszeletelt zöldségeket sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paprikát (a borsó kivételével, azt a végén tesszük bele).

Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot, fehéredésig hevítjük, utána rátesszük a póréhagyma karikákat, meghintjük petrezselyemmel és szárított vargányával , belerakjuk a paradicsomot, majd fűszerezzük,felengedjük vízzel és együtt főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús kockák, beletesszük a borsót.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A tojásból,  lisztből és a szárított zöld fűszerekből nokedli tésztát készítünk , majd beleszaggatjuk a levesünkbe. Én szoktam egy evőkanálnyi vizet is adni a galuskához.
További 3 -4 percig főzzük.

Jó étvágyat kivanok!