Nagyon szeretjük a zöldséges raguleveseket, ezért gyakran készítek :-), ma sertéscombból készítettem.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- fél marék szárított vargánya
- fél marék karikára vágott póréhagyma
- vegyes zöldség (3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, egy kisebb karalábé, egy kisebb zeller, egy pohár zöldborsó -ami van otthon)
- zöldpetrezselyem, zellerlevél
- 1-1 mokkáskanál szárított lestyánlevél és szárított petrezselyemlevél
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- só, bors
- 1 ek. olaj
- 2 púpozott evőkanál liszt, egy teáskanál zabkorpa
Elkészítése:
Az olajban megpároljuk a felszeletelt zöldségeket sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paprikát (a borsó kivételével, azt a végén tesszük bele).
Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot, fehéredésig hevítjük, utána rátesszük a póréhagyma karikákat, meghintjük petrezselyemmel és szárított vargányával , belerakjuk a paradicsomot, majd fűszerezzük,felengedjük vízzel és együtt főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús kockák, beletesszük a borsót.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A tojásból, lisztből és a szárított zöld fűszerekből nokedli tésztát készítünk , majd beleszaggatjuk a levesünkbe. Én szoktam egy evőkanálnyi vizet is adni a galuskához.
További 3 -4 percig főzzük.
Jó étvágyat kivanok!