Elég ritkán készítek csirkeszárnyat, de a nyáron szabadság alatt  két alkalommal is ettem, és nagyon ízlett. Több fajta receptet végig néztem és próbáltam összerakni az ízeket.
Egy könnyű salátával finom,nem mindennapi ételt varázsolhatunk az asztalra. ( Cukorbetegek készítsék diabetikus mézzel.)

Hozzávalók:

  • 10 db csirkeszárny
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek.méz
  • 1 lime
  • csilipaprika ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek.ketchup
  • 1 ek.olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat  megmossuk, az ízületnél a szárnyvéget levágjuk.

(A szárnyvégeket is beledobtam  a szárnyak mellé).

A szárnyakat egy tálba rakjuk, meglocsoljuk bőven szójaszósszal,ketchuppal, rácsorgatjuk a mézet és a lime levét.

Rászórjuk a  chilipaprikát, és a felaprított fokhagymagerezdeket. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen bevonja,betesszük a hűtőbe pácolódni.

Minél hosszabb ideig hagyjuk pácolódni, annál ízletesebb lesz, így akár előző este is előkészíthetjük.

Sütéskor a tepsit olajjal bekenjük és belerakjuk a szárnyakat.

180 fokos sütőben ropogósra sütjük. 30 percig alufólia alatt sült majd,további 15-20 percig pirult.

Jó étvágyat kívánok!