Elég ritkán készítek csirkeszárnyat, de a nyáron szabadság alatt két alkalommal is ettem, és nagyon ízlett. Több fajta receptet végig néztem és próbáltam összerakni az ízeket.
Egy könnyű salátával finom,nem mindennapi ételt varázsolhatunk az asztalra. ( Cukorbetegek készítsék diabetikus mézzel.)
Hozzávalók:
- 10 db csirkeszárny
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek.méz
- 1 lime
- csilipaprika ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek.ketchup
- 1 ek.olaj a tepsi kikenéséhez
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, az ízületnél a szárnyvéget levágjuk.
(A szárnyvégeket is beledobtam a szárnyak mellé).
A szárnyakat egy tálba rakjuk, meglocsoljuk bőven szójaszósszal,ketchuppal, rácsorgatjuk a mézet és a lime levét.
Rászórjuk a chilipaprikát, és a felaprított fokhagymagerezdeket. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen bevonja,betesszük a hűtőbe pácolódni.
Minél hosszabb ideig hagyjuk pácolódni, annál ízletesebb lesz, így akár előző este is előkészíthetjük.
Sütéskor a tepsit olajjal bekenjük és belerakjuk a szárnyakat.
180 fokos sütőben ropogósra sütjük. 30 percig alufólia alatt sült majd,további 15-20 percig pirult.
Jó étvágyat kívánok!