Tőlem már megszokhattátok, hogy rengeteg zöld fűszert használok, illetve nagyon  kedvelem a ragú leveseket 🙂 .  Zúzából ritkán főzök, de most volt négy darab  pulykazúzám és arra gondoltam lesz belőle egy hagymatokány, illetve egy kis ragú levest is kipróbálok . Én most mirelit zöldséget használtam, szükségem volt a borsóra és  nem volt itthon, így a répa is ebből került a levesbe, valamint nagyon gyorsan kellett ebédet összedobnom, így készült nyár közepén mirelitből a levesem. 🙂

Hozzávalók:

  • egy nagy marék apróra vágott pulykazúza
  • egy hagyma, 2-3 szelet paprika
  • egy tasak mirelit finomfőzelék alap(borsó,sárgarépa)
  • egy marék apró csigatészta
  • két csipetnyi szárított lestyán
  • egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • egy evőkanálnyi ecetes tárkony
  • 1 dl  zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • egy diónyi vaj
  • egy evőkanál olaj
  • só,bors, 4-5 szelet száraz vargánya

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zúzát és  nagyon apró kockára vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk azon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, rátesszük a zúzát, fehéredésig  hevítjük, majd  meleg  vizet töltünk rá és megpároljuk,

majd “zsírjára” pirítjuk és rádobjuk a vajat, és hozzáadjuk a mirelit zöldséget és együtt forgatjuk ameddig kienged a zöldség és elkezd dinsztelődni.

Fontos,hogy ne hagyjuk ott,mert hamar lekap, néhányszor megforgatjuk, rátesszük a petrezselyemzöld felét,  a szárított lestyánt, a vargányát, ízesítjük borssal és vízzel felengedjük.

Amikor felforr akkor beletesszük a tésztát is (mirelit zöldség hamar puhul), belerakjuk az apróra vágott tárkonyt is.

Közben elkészítjük a habarást, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejszínnel, majd egy evőkanál levessel felengedjük és hozzáöntjük a levesünkhöz és jól kiforraljuk.

A lestyánt vegeta helyett tettem bele 🙂

Jó étvágyat!