Tőlem már megszokhattátok, hogy rengeteg zöld fűszert használok, illetve nagyon kedvelem a ragú leveseket 🙂 . Zúzából ritkán főzök, de most volt négy darab pulykazúzám és arra gondoltam lesz belőle egy hagymatokány, illetve egy kis ragú levest is kipróbálok . Én most mirelit zöldséget használtam, szükségem volt a borsóra és nem volt itthon, így a répa is ebből került a levesbe, valamint nagyon gyorsan kellett ebédet összedobnom, így készült nyár közepén mirelitből a levesem. 🙂
Hozzávalók:
- egy nagy marék apróra vágott pulykazúza
- egy hagyma, 2-3 szelet paprika
- egy tasak mirelit finomfőzelék alap(borsó,sárgarépa)
- egy marék apró csigatészta
- két csipetnyi szárított lestyán
- egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
- egy evőkanálnyi ecetes tárkony
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- egy diónyi vaj
- egy evőkanál olaj
- só,bors, 4-5 szelet száraz vargánya
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zúzát és nagyon apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk azon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, rátesszük a zúzát, fehéredésig hevítjük, majd meleg vizet töltünk rá és megpároljuk,
majd “zsírjára” pirítjuk és rádobjuk a vajat, és hozzáadjuk a mirelit zöldséget és együtt forgatjuk ameddig kienged a zöldség és elkezd dinsztelődni.
Fontos,hogy ne hagyjuk ott,mert hamar lekap, néhányszor megforgatjuk, rátesszük a petrezselyemzöld felét, a szárított lestyánt, a vargányát, ízesítjük borssal és vízzel felengedjük.
Amikor felforr akkor beletesszük a tésztát is (mirelit zöldség hamar puhul), belerakjuk az apróra vágott tárkonyt is.
Közben elkészítjük a habarást, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejszínnel, majd egy evőkanál levessel felengedjük és hozzáöntjük a levesünkhöz és jól kiforraljuk.
A lestyánt vegeta helyett tettem bele 🙂
Jó étvágyat!