Nálunk a paradicsommal készült ételek a nyerők. Nemrég egy kedves ismerősöm meg is jegyezte, hogy biztosan nagyon szeretjük a paradicsomot, mert gyakran használom a főzésnél. Valóban így van, ha paradicsom van az ételben akkor az egész család  szereti, még ha új ételekkel próbálkozom is 🙂

Hozzávalók két adaghoz:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 tk. vaj
  • 1 dl.házi paradicsomlé
  • 5-6 db.koktél paradicsom
  • 1 mokkáskanál cukor(vagy édesítőszer)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 tk. rozsliszt és 1 tk. édes nemes pirospaprika
  • egy teáskanál házi ételízesítő ( recept :https://blog.keva.hu/?p=5016 )
  • egy kis darab póréhagyma (kb. 4-5 cm nagyságú egészben)

Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, leitatjuk a vizet papírtörlővel, vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A pulykamellet beleforgatjuk a paprikás rozsliszt keverékbe.

Serpenyőben olajat hevítünk a pulykamell szeletek mindkét oldalát aranysárgára sütjük, közben beletesszük a vajat is.
Kiszedjük egy tálra,és melegen tartjuk.
A  paradicsomlét beleöntjük a serpenyőbe, adunk hozzá egy fél dl. vizet, beletesszük a házi ételízesítőt, cukrot,sót, jól kiforraljuk.
Beletesszük a mártásba a hússzeleteket, a koktél paradicsomokat, a póréhagymát  3-4  percig  pároljuk .
Megkóstoljuk, ha szükség ízesítjük és forrón tálaljuk.
Mi krumplipürével ettük:-).

Jó étvágyat!