Ismét pulykaszelet, mindig más íz, most a mártás volt ami “megbolondította”:-)

Hozzávalók:

4 szelet pulykamell filé
1 ek. zabliszt
egy kávéskanál piros paprika
frissen őrölt bors
2 ek olíva olaj
egy diónyi vaj

A sütőtök mártáshoz:

kb 20-25 dkg sütőtök
fél dl 30%-os tejszín
egy evőkanál felaprított póréhagyma vagy lila hagyma
2 dkg vaj
1 evőkanáé olíva olaj
ízlés szerint a fűszerezés
3-4 db friss zsálya levél
csipet curry
csipet szerecsendió

csipet gyömbér
1 dl zöldségalaplé
1 evőkanál reszelt parmezán
1 ek reszelt trappista sajt
1 diónyi kecskesajt
1 teáskanál méz/vagy édesítő/

Elkészítés:

Először a mártást készítjük el.

Olíva olajat, vajat teszünk egy lábasba, majd adjuk hozzá vágott hagymát,dinszteljük üvegesre őket.

Hozzáadjuk a feldarabolt sütőtököt, pici mézet, sózzuk majd felengedjük a zöldségalaplével, ha szükség vízzel pótoljuk, a lényeg,hogy a tököt ellepje a folyadék.

Ha megpuhul levesszük a tűzhelyről, beledobjuk a zsályát,és a fűszereket, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt felforraljuk. Beletesszük a sajtokat. Kis habverővel folyamatosan kavarjuk. Ha sűrű lenne kicsit hígítjuk vízzel.

Érdemes kóstolni közben, hogy saját ízvilágunknak megfelelően alkossuk meg az ízét.

Közben elkészítjük a húst.

A pulykát felszeleteljük, egy kicsit megütögetjük,de nem klopfoljuk ki, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Teflon serpenyőbe öntjük az olíva olajat, majd rátesszük a vajat. A pulykamellet paprikás lisztbe forgatjuk és beletesszük a serpenyőbe. Hagyjuk,hogy az egyik oldala megpiruljon, majd megfordítjuk, és amikor a másik oldala is megpirult rátesszük egy leheletnyi vizet / egy teáskanál/ befedjük a serpenyőt, hagyjuk 1-2 percet.

Forrón kkínáljuk.

Most a sütőtökös sajtmártással és barna rizzsel.

Jó étvágyat!