Hűséges követőim tudják, hogy kedvenc leveseim közé tartoznak a ragulevesek és a csorbák. Már számtalan változatban elkészítettem :-).
A mai így készült:
Hozzávalók négy személyre:
- 20 dkg pulykamell filé
- 1 kis fej hagyma,
- 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,egy szelet zellergyökér, egy szelet kelkáposzta
- 1 dl-s zöldborsó
- 5 dkg száraz orsótészta ( durum lisztből készült)
- zöldpetrezselyem,friss kakukkfű
- 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1 kisebb paradicsom, 3-4 szelet kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk .
2. A zöldségeket alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert,és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
3.A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig sütjük.
4.Hozzáadjuk a répát, zellert,petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
5.Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal,petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát, és a paprika karikákat.
6.Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és a tésztát,és megfőzzük.
8.A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és behabarjuk a levesünket.
9.Kiforraljuk a levest.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!