Hűséges követőim tudják, hogy kedvenc leveseim közé tartoznak a ragulevesek és a csorbák. Már számtalan változatban elkészítettem :-).

A mai így készült:

Hozzávalók négy személyre:

  • 20 dkg pulykamell filé
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,egy szelet zellergyökér, egy szelet kelkáposzta
  • 1 dl-s zöldborsó
  • 5 dkg száraz orsótészta ( durum lisztből készült)
  • zöldpetrezselyem,friss kakukkfű
  • 5-6 szelet mirelit vargánya
  • 1 kisebb paradicsom, 3-4 szelet kápia paprika
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 csapott evőkanál rozsliszt
  • 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A húst  megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk  .
2. A zöldségeket alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert,és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
3.A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig sütjük.
4.Hozzáadjuk a répát, zellert,petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
5.Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal,petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát, és a paprika karikákat.

6.Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és a tésztát,és megfőzzük.
8.A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és behabarjuk a levesünket.
9.Kiforraljuk a levest.

Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!