Többször hallottam, hogy milyen finom a pulykanyakból a húsleves. 🙂 Én most próbáltam ki először csak pulykanyakból készíteni , csak megerősíteni tudom valóban finom a levese. Most egy kisebb adagot főztem, mivel jó meleg ígérkezik 🙂 nyáron nagy melegben igyekszem kisebb adagot főzni, mert hamar megromlik. Érdemes lehűteni és mielőbb a hűtőbe tenni.
Hozzávalók:
- 2 pulykanyak
- 1 szelet káposzta
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- 1 db paprika, 2-3 karika csípős paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma, egy krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só, szemes bors
- zöld petrezselyem,zeller levél, lestyán levél, 5-6 szelet szárított vargánya
- cérnametélt
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük főni a pulykanyakat, közben lehabozzuk, különben zavaros lesz a levesünk , majd beletesszük a megpucolt, felszeletelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, káposzta, paradicsomom,paprika), sót, szemes borsot, zöld fűszereket és kis lángon főzzük . Fontos, hogy ne födjük le a húslevest.
Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk.
Jó étvágyat!