Többször hallottam, hogy milyen finom a pulykanyakból a húsleves. 🙂  Én most próbáltam  ki először csak pulykanyakból készíteni , csak megerősíteni tudom valóban finom a levese. Most egy kisebb adagot főztem, mivel jó meleg ígérkezik 🙂  nyáron nagy melegben igyekszem kisebb adagot főzni, mert  hamar megromlik. Érdemes lehűteni és mielőbb a  hűtőbe tenni.

Hozzávalók:

  • 2 pulykanyak
  • 1 szelet káposzta
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 db paprika, 2-3 karika csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma, egy krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, szemes bors
  • zöld petrezselyem,zeller levél, lestyán levél, 5-6 szelet szárított vargánya
  • cérnametélt

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük  főni a  pulykanyakat, közben lehabozzuk, különben zavaros lesz a levesünk , majd beletesszük a megpucolt, felszeletelt  zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, káposzta, paradicsomom,paprika), sót, szemes borsot, zöld fűszereket és kis lángon főzzük . Fontos, hogy ne födjük le a húslevest.

Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk.

Jó étvágyat!