A szerény tejberizsből is kerekedhet olyan pompás desszert, mintha egészen különleges hozzávalókat sorakoztatna fel az ember az elkészítéséhez. Egy kis gyümölcs öntettel igazi csemege.

Szinte minden akad hozzá otthon a konyhában, hogy gyorsan elkészüljön.

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 1,5 bögre víz
  • 1,5 bögre tej
  • 1 ek.cukor,vagy édesítőszer
  • 1 vaníliás cukor (vanília aroma,vagy rúd)
  • 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
  • két csipetnyi só
  • 1 ujjbegynyi vaj

 

Öntethez: idény gyümölcs. Nálam meggy és málna volt, két teáskanál cukor

Elkészítés:

A rizst kétszer-háromszor átmossuk, majd beletesszük egy lábasba, ráöntjük a vizet, ízesítjük sóval, beletesszük a vajat  és felforraljuk, kavarunk rajta néhányszor.Majd a lángot lekapcsoljuk és hagyjuk, hogy a vizet felszívja.

Hozzáöntünk egy dl tejet, felforraljuk , majd hozzáadjuk a vaníliacukrot, a kristály  cukrot, összekavarjuk . Közben  a  pudingot elkeverjük a hideg tejjel, egy -két evőkanálnyi forró tejet kimerünk és összekavarjuk a pudinggal, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Csak felforraljuk egy-két kavarás, lefedjük,  közben jól megpuhul a rizs és máris tálalhatjuk.  ( így nem kapta le az alját,és nem kellett folyamatosan kavargatni.)
Az öntetet  két marék meggyből és egy marék málnából készítettem, feltettem egy lábasba a cukorral,amikor felforrt levettem.  A pudingos rizs tetejére tettem, illetve friss málnával tálaltam.
Nagyon finom és gyorsan kész van.
Aki szereti,tehet bele több pudingport is,akkor több folyadék is szükség.