Már sok fotó összegyűlt,de valahogy a receptek lejegyzése az utóbbi időben elmaradt. Most póréhagymakrém leves receptjét pótolom 🙂
Hozzávalók:
1 db nagy póréhagyma
1/ kisebb vöröshagyma
1 db burgonya (kisebb)
1 teáskanál vaj
1 evőkanál olíva olaj
2 db zellerszár( receptek halványító zellert írnak)
só,bors,szerecsendió ízlés szerint
100 ml habtejszín
Kb 1 l zöldségalaplé ( vagy húsleves 2-3 dl)
A tálaláshoz reszelt parmezán, kenyér
Elkészítés:
A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
Az olajat a fazékba öntjük, és a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a felaprított hagymát,póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a zellert, és újabb 2 percig keverjük. Mehet rá a krumpli, és egy újabb keverés után a meleg alaplé vagy húsleves.
Sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük.
Ha kész, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, csipet szerecsendiót és még egyet forralunk rajta.Forrón tálaljuk.
Én most reszelt parmezánnal, és magvas rozskenyérrel kínáltam.
Jó étvágyat!