Ha új ízre vágytok próbáljátok ki  ezt a receptet. Hihetetlen finom illat keringett a konyhában amikor sült. Nagyon finomra  sült a pisztráng, sok finom zöldséget raktam a tepsibe. Most zöldség volt több,mert egyetlen pisztrángom volt,de legendő volt így is két személynek. Akár karácsonyi menünek is beillene.

Hozzávalók:

  • egy pisztráng
  • egy közepes nagyságú padlizsán
  • egy kis cukkini
  • egy tv.paprika
  • 2 db paradicsom
  • egy citrom
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 2 ek ek olívaolaj
  • teáskanál zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, először a padlizsánt karikázzuk fel, kb fél cm-es szeleteket vágunk, sózzuk,meglocsoljuk egy kis citromlével. Hagyjuk 15-20 percig,majd a fölösleges levet kinyomkodjuk belőle.

A cukkiniket,paradicsomokat,paprikát és is felszeleteljük.

A pisztrángot megmossuk, leitatjuk papírtörlővel a vizet róla. Néhány csepp citromlevet ráfacsarunk,sózzuk.A hasába teszünk két szál kakukkfüvet,egy citrom karikát.

Egy tepsit kiolajazunk,meghintjük a zsemlemorzsával, majd belerakjuk a zöldségeket, egy cukkini -egy padlizsán,paradicsom,paprika, váltakozva.

Ráhelyezünk egy-egy szál kakukkfüvet,pici sót hintünk rá (keveset,mert a padlizsán sós), majd ráfektetjük a halat .

Meglocsoljuk olívaolajjal és alufóliával betakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. Két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket.

Kb 3o perc múlva levesszük a fóliát és készre sütjük

A zöldségkörettel tálaljuk a halat.

Jó étvágyat kívánok!