Ha új ízre vágytok próbáljátok ki ezt a receptet. Hihetetlen finom illat keringett a konyhában amikor sült. Nagyon finomra sült a pisztráng, sok finom zöldséget raktam a tepsibe. Most zöldség volt több,mert egyetlen pisztrángom volt,de legendő volt így is két személynek. Akár karácsonyi menünek is beillene.
Hozzávalók:
- egy pisztráng
- egy közepes nagyságú padlizsán
- egy kis cukkini
- egy tv.paprika
- 2 db paradicsom
- egy citrom
- 3-4 szál kakukkfű
- 2 ek ek olívaolaj
- teáskanál zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, először a padlizsánt karikázzuk fel, kb fél cm-es szeleteket vágunk, sózzuk,meglocsoljuk egy kis citromlével. Hagyjuk 15-20 percig,majd a fölösleges levet kinyomkodjuk belőle.
A cukkiniket,paradicsomokat,paprikát és is felszeleteljük.
A pisztrángot megmossuk, leitatjuk papírtörlővel a vizet róla. Néhány csepp citromlevet ráfacsarunk,sózzuk.A hasába teszünk két szál kakukkfüvet,egy citrom karikát.
Egy tepsit kiolajazunk,meghintjük a zsemlemorzsával, majd belerakjuk a zöldségeket, egy cukkini -egy padlizsán,paradicsom,paprika, váltakozva.
Ráhelyezünk egy-egy szál kakukkfüvet,pici sót hintünk rá (keveset,mert a padlizsán sós), majd ráfektetjük a halat .
Meglocsoljuk olívaolajjal és alufóliával betakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. Két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket.
Kb 3o perc múlva levesszük a fóliát és készre sütjük
A zöldségkörettel tálaljuk a halat.
Jó étvágyat kívánok!