Ma egy finom,laktató és egészséges ételt hoztam. Szeretem sütőpapírban sütni a pisztrángot,mert nagyon ízletes és zsírszegény. Mindig azt a zöld fűszernövényt használom,ami itthon van. Most friss zöld kapor és petrezselyem volt.

Könnyű elkészíteni,mert összerakjuk a többit a sütő elvégezi.

Köretként sült krumpli mellé és párolt savanyú káposztát kínáltam.

Hozzávalók:

  • 2 db. pisztráng
  • 1 ek olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • egy citrom
  • petrezselyemzöld
  • zöld kapor

Elkészítés:

Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.

Mindkét pisztráng belsejébe teszünk egy-egy  karika citromot, 2-3 szál petrezselyemzöldet, kaprot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével ráteszünk 1-2 citrom szeletet.

Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük.

20-25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.

Én most héjában sült krumplival kínáltam.  A krumplit jól megmossuk,alufóliába csomagoljuk, majd egy tepsibe rakjuk és forró 180 fokos sütőbe tesszük. 30 perc sütés után betesszük a halat és együtt sütjük.

dsc_0983-large

 

A krumplira görög joghurtot teszünk .

A krumpli mellé kínáltam  még párolt savanyú káposztát.

Hozzávalók:

  • fél kg savanyú káposzta
  • egy kis fej hagyma
  • 2-3 szelet paprika
  • 2-3 db koktél paradicsom
  • zöld kapor,csombor
  • bors
  • egy ek olaj
  • egy tk.piros paprika

Az apróra vágott  hagymát, és a paprika szeleteket egy evőkanál olajon megdinszteljük, ráhintjük a piros paprikát,majd hozzá adjunk  a káposztát. Ízesítjük csomborral kaporral,beletesszük a paradicsomot.

felengedjük egy csésze vízzel és fedő alatt megpároljuk. Önmagában joghurttal is finom,de remek köret hideg, téli  napokon. Energiaszegény,cukorbetegek fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják.

dsc_0998-large

 

Jó étvágyat kívánok!