Ma egy finom,laktató és egészséges ételt hoztam. Szeretem sütőpapírban sütni a pisztrángot,mert nagyon ízletes és zsírszegény. Mindig azt a zöld fűszernövényt használom,ami itthon van. Most friss zöld kapor és petrezselyem volt.
Könnyű elkészíteni,mert összerakjuk a többit a sütő elvégezi.
Köretként sült krumpli mellé és párolt savanyú káposztát kínáltam.
Hozzávalók:
- 2 db. pisztráng
- 1 ek olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- egy citrom
- petrezselyemzöld
- zöld kapor
Elkészítés:
Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.
Mindkét pisztráng belsejébe teszünk egy-egy karika citromot, 2-3 szál petrezselyemzöldet, kaprot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével ráteszünk 1-2 citrom szeletet.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük.
20-25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Én most héjában sült krumplival kínáltam. A krumplit jól megmossuk,alufóliába csomagoljuk, majd egy tepsibe rakjuk és forró 180 fokos sütőbe tesszük. 30 perc sütés után betesszük a halat és együtt sütjük.
A krumplira görög joghurtot teszünk .
A krumpli mellé kínáltam még párolt savanyú káposztát.
Hozzávalók:
- fél kg savanyú káposzta
- egy kis fej hagyma
- 2-3 szelet paprika
- 2-3 db koktél paradicsom
- zöld kapor,csombor
- bors
- egy ek olaj
- egy tk.piros paprika
Az apróra vágott hagymát, és a paprika szeleteket egy evőkanál olajon megdinszteljük, ráhintjük a piros paprikát,majd hozzá adjunk a káposztát. Ízesítjük csomborral kaporral,beletesszük a paradicsomot.
felengedjük egy csésze vízzel és fedő alatt megpároljuk. Önmagában joghurttal is finom,de remek köret hideg, téli napokon. Energiaszegény,cukorbetegek fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok!