Nagyon megörültem ma amikor vásárlás közben felfedeztem a durum lisztből készült fodros kockát :-). Mivel kevés időm volt ebédig ezért egy gyors tészta ételben gondolkoztam, így született a mai recept. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a paradicsomot, és a sajtot mert ez egy nagyon olcsó, és ízletes étel, és fél óra alatt elkészül. Tudom a parmezán nem olcsó,de abból nagyon kevés kell bele, én leárazáskor szoktam venni egy darabot és a hűtőben akár egy hónapig is eláll. Ha valaki nem szereti a parmezánt , akkor helyettesítheti trappista sajttal ( akkor még olcsóbb lesz 🙂 ).
Hozzávalók:
- 200 gramm fodros kocka(durum lisztből)
- 2 dl sűrített paradicsomlé
- fél tömlős krémsajt
- egy púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
- egy evőkanál reszelt parmezán
- két teáskanálnyi olaj
- 3 szelet bacon szalonna
- egy teáskanál zsemlemorzsa
- 8-10 db.koktél paradicsom
- ízlés szerint bazsalikom
Elkészítés:
Kifőzzük sós vízben a tésztát, a főző vízbe egy teáskanálnyi olajat csorgattam.
Közben bekapcsoljuk a sütőt, felmelegítjük 180 fokra.
Felkockázzuk a bacont és egy serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, majd nyakon öntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a tömlős és a trappista sajtot, és jól összekeverjük,teszünk bele 1-2 levél apróra tépkedett bazsalikomot.
Roppanósra főzzük a tésztát, leszűrjük és beleöntjük a mártásba.
Egy kerámia, vagy jénai tálat az olaj másik felével kiolajazunk, az aljára szórunk egy kis zsemlemorzsát, majd beleöntjük a paradicsomos tésztát.
A tészta tetejére félbevágott koktél paradicsomokat teszünk, megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Forró sütőben 180 fokon légkeveréses fokozaton készre sütjük (nálam 15 percig sült)
Parmezán sajttal meghintve tálaljuk .
Jó étvágyat!