Szeretettel köszöntlek Titeket!
Egy kis szünet után ismét köztetek. Nagyon gyorsan elkészíthető fogást hozok,mely remek előételnek, vacsorának de akár főfogásnak is kiváló.
Mutatom is a villámgyors fogást.:-)
Hozzávalók két személyre:
- 6-7 db csirkemáj
- 1 db cékla ( kb 20 dkg)
- rukkola
- néhány csipet kecskesajt / vagy feta/
- egy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint balzsamkrém ecet
Elkészítés:
A céklát vízben megfőzzük ( én salátát készítettem és abból használtam fel egy darabot).
A csirkemájat megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk. Egy teflon edénybe olajat teszünk,beletesszük a félbe vágott hagymát, fokhagymát,ez ízesíti az olajat.
A májat meghintjük frissen őrölt borssal, beletesszük az olajba, ha az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk, csipet sóval meghintjük,majd lefedjük 1-2 percre. Felkarikázzuk a céklát beledobjuk a serpenyőbe,sózzuk.
Tányérra helyezzük a rukkolát, majd rátesszük a céklaszeletet, csirkemájat. Kecskesajtot csipkedünk rá, balzsamkrémmel meglocsoljuk .
Jó étvágyat kívánok!