Szeretettel köszöntlek Titeket!

Egy kis szünet után ismét köztetek. Nagyon gyorsan elkészíthető fogást hozok,mely remek előételnek, vacsorának de akár főfogásnak  is kiváló.

Mutatom is a villámgyors fogást.:-)

Hozzávalók két személyre:

  • 6-7 db csirkemáj
  • 1 db cékla ( kb 20 dkg)
  • rukkola
  • néhány csipet kecskesajt / vagy feta/
  • egy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek  napraforgó olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • ízlés szerint balzsamkrém ecet

Elkészítés:

A céklát vízben megfőzzük ( én salátát készítettem és abból használtam fel egy darabot).

A csirkemájat megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk. Egy teflon edénybe olajat teszünk,beletesszük a félbe vágott hagymát, fokhagymát,ez ízesíti az olajat.

A májat meghintjük frissen őrölt borssal, beletesszük az olajba, ha az  egyik oldala megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk, csipet sóval meghintjük,majd lefedjük 1-2 percre. Felkarikázzuk a céklát beledobjuk a serpenyőbe,sózzuk.

 

DSC_0058 (Large)

Tányérra helyezzük a rukkolát, majd rátesszük a céklaszeletet, csirkemájat. Kecskesajtot csipkedünk rá, balzsamkrémmel meglocsoljuk .

Jó étvágyat kívánok!

 

DSC_0070 (Large)