Ma  estebédet készítettem:-), gondolom ti is vagytok úgy, hogy későn értek haza és kellene valami gyors finom , étel?! 🙂 Természetesen nézőpont kérdése, hogy kinek , mi a finom :-),de én az ilyen könnyű kis ételeket nagyon szeretem.  Kiváló vacsora fogyókúrázóknak, tudom ajánlani cukorbetegeknek,mert ez egyetlen cukorbetegnek sem emeli meg a vércukorszintjét, sőt még egy szelet rozskenyér is  fogyasztható vele.
Nem szeretem a “bűnözök ” kifejezést, de ha  egy cukorbeteg édességet szeretne fogyasztani  egy ilyen ebéd után megteheti :-).(Persze a diabetikus édességet is be kell számolni a napi szénhidrát tartalomba.)

Hozzávalók:

  • egy tasak mirelit zöldbab
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • egy gerezd fokhagyma
  • 2 ek.olaj
  • két diónyi vaj
  • só,bors
  • 1 dl. félszáraz fehér bor

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük hosszában, majd sózzuk , borsozzuk.

Egy lábasban olajat hevítünk, beletesszük a vajat,majd rátesszük a zöldbabot.

Fűszerezzük ételízesítővel,sóval borssal.Ráöntünk kb. fél dl.vizet és fedő alatt pároljuk.

Amikor majdnem kész,megszórjuk petrezselyemzölddel. Vigyázzunk,hogy ne főzzük szét a babot maradjon ropogós( kb.8 percig készült).

Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a másik diónyi vajat, majd a csirkemell szeleteket elősütjük.

Oldalanként kb 3-3- percet,majd felengedjük a borral, hozzáadjuk a fokhagymát és fedő alatt pároljuk,ameddig a bor elpárolog róla.

Forrón tálaljuk , tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Az energiatartalma tovább csökkenthető,ha a vaj adagját csökkentjük.