Ma estebédet készítettem:-), gondolom ti is vagytok úgy, hogy későn értek haza és kellene valami gyors finom , étel?! 🙂 Természetesen nézőpont kérdése, hogy kinek , mi a finom :-),de én az ilyen könnyű kis ételeket nagyon szeretem. Kiváló vacsora fogyókúrázóknak, tudom ajánlani cukorbetegeknek,mert ez egyetlen cukorbetegnek sem emeli meg a vércukorszintjét, sőt még egy szelet rozskenyér is fogyasztható vele.
Nem szeretem a “bűnözök ” kifejezést, de ha egy cukorbeteg édességet szeretne fogyasztani egy ilyen ebéd után megteheti :-).(Persze a diabetikus édességet is be kell számolni a napi szénhidrát tartalomba.)
Hozzávalók:
- egy tasak mirelit zöldbab
- egy teáskanál házi ételízesítő
- petrezselyemzöld
- egy gerezd fokhagyma
- 2 ek.olaj
- két diónyi vaj
- só,bors
- 1 dl. félszáraz fehér bor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük hosszában, majd sózzuk , borsozzuk.
Egy lábasban olajat hevítünk, beletesszük a vajat,majd rátesszük a zöldbabot.
Fűszerezzük ételízesítővel,sóval borssal.Ráöntünk kb. fél dl.vizet és fedő alatt pároljuk.
Amikor majdnem kész,megszórjuk petrezselyemzölddel. Vigyázzunk,hogy ne főzzük szét a babot maradjon ropogós( kb.8 percig készült).
Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a másik diónyi vajat, majd a csirkemell szeleteket elősütjük.
Oldalanként kb 3-3- percet,majd felengedjük a borral, hozzáadjuk a fokhagymát és fedő alatt pároljuk,ameddig a bor elpárolog róla.
Forrón tálaljuk , tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az energiatartalma tovább csökkenthető,ha a vaj adagját csökkentjük.