Szezonban gyakran,ilyenkor tél idején ritkábban készítek cukkinit. De most oly kedvező áron lehetett hozzájutni a cukkinihez,hogy kihagyhatatlan volt.

Gazdagítottam magokkal szezám+ napraforgó mag keverékkel. Aki szeretné meg is piríthatja a magokat,akkor intenzívebb az íze.
Hozzávalók:

  • egy cukkini
  • egy sárgarépa
  • egy ek,olíva olaj
  • 1 diónyi vaj
  • só, bors
  • ízlés szerint csili
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szezám+ napraforgómag

Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, hosszában felszeljük , a cukkinit héjastól szintén hosszában minél vékonyabbra szeleteljük.

Tapadásmentes  serpenyőben készítjük, olíva olajra dobom először a répát, majd egy cikk fokhagyma, pici csili, só, frissen őrölt bors és fedő alatt  3-4 percet párolom közben forgatom , majd ráteszem a cukkinit,
közben megforgatom ,majd meghintem a magokkal,nem kell túl párolni maradjanak roppanósak a zöldségek.

DSC_0928 (Large)

 

Jó étvágyat!

Remek fogyókúrás étel. ( esetleg a vaj ki is maradhat!)