Paraszt csorba
Hozzávalók: 30 dkg borjú comb (esetleg sertés, vagy csirkemell ) 20 dkg krumpli, egy kis póré hagyma, 8 dkg zöld bab, 4 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyem, 8-10 dkg káposzta , 1 csomó zöldpetrezselyem zöld és lestyán , 1-2 paradicsom , 1 paprika, kis citromlé (vagy bors kocka).
Elkészítés: A combot közepes kockákra vágjuk és odatesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott répát, petrezselymet,káposztát , hagymát, majd a szintén kockákra vágott krumplit, a zöldborsót és a zöld babot,lestyán levelet . Amikor készre főtt, az apróra vágott zöld lestyánt, és citromlével vagy borslével savanyítjuk. Zöld fűszerekkel tálaljuk
Van olyan amikor húsgombócot készítek és azt teszek bele húskockák helyett és a zöldségek is variálhatók:-) Mindig más-más 🙂
Jó étvágyat!
SIMA KÁPOSZTÁT TESZEL BELE ?JOL NÉZ KI!
Igen sima édes káposzta.
Kimásoltam a receptet. Hamarosan elkészítjük.
😀 remélem ízlik majd. Évike segít az elkészítésben:-)
Sárika ez csodás és gyöngyözik megenném!! 😉 Sokat jelent ha látja valaki az étkeket igy elkészitve,hát megéheztem:-) 🙂
Mondtam Neked az este,hogy ma ezt főzők 😀 Várj mindjárt küldöm! 😆
A reggel gondoltam,nem lesz kész az ebéd, mert elég szaggatottan tudtam aktiválni.
Erről ez ételről még nem hallotta, de nagyon jól néz ki, ezért én is kifogom próbálni.
Én gyakran szoktam készíteni,könnyen emészthető kellemes íze van 🙂
Sári mi az a bors kocka?
Kati az egy pikáns savanyú ízt kölcsönöz az ételnek (korpacibere:-)Erdélyben lehet beszerezni,de ugyanazt a célt szolgálja pl. a savanyú káposzta leve, vagy a citrom leve.
Még egy ötlet:-)
Sokkal finomabb a leves,ha pici olajon egy picit a zöldséget megdinszteljük és úgy tesszük rá a húsit,majd a vizet 😆
Elkészítette már valaki? Zsuzsika kész a leves 🙄