Paraszt csorba
Hozzávalók: 30 dkg borjú comb  (esetleg sertés, vagy csirkemell )  20 dkg krumpli, egy kis póré hagyma, 8 dkg zöld bab, 4 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyem, 8-10 dkg káposzta , 1 csomó zöldpetrezselyem zöld és lestyán , 1-2 paradicsom , 1 paprika, kis citromlé (vagy bors kocka).

 

Elkészítés: A combot közepes kockákra vágjuk és odatesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott répát, petrezselymet,káposztát , hagymát, majd a szintén kockákra vágott krumplit, a zöldborsót és a zöld babot,lestyán levelet . Amikor készre főtt, az apróra vágott zöld lestyánt, és citromlével vagy borslével savanyítjuk. Zöld fűszerekkel tálaljuk

Van olyan amikor húsgombócot készítek és azt teszek bele húskockák helyett és a zöldségek is variálhatók:-) Mindig más-más 🙂

Jó étvágyat!

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1285/