A nyár óta gyakran készítek különböző ízesítésű tészta szószokat, de valahogy mindig elmaradt a recept lejegyzése. Sőt kép készítése is, most is az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy az enyémet lefényképezzem.
Szóval ezek a mártások nagyon ízlenek a családnak és egyre gyakrabban készítem. Nagyon gyorsan elkészíthető 15-20 perc és kész! :-).
A mai mártást egy kis gomba is gazdagította.
Hozzávalók:
- egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
- 10-12 db friss bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
- egy zöld hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- egy teáskanál teljes kiőrlésű durum liszt
- 6 db nagy grillgomba (csiperke)
- egy ek. olívaolaj
- diónyi vaj
- egy tk. méz. vagy cukor vagy édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
- Tészta,nálam most kb.35 dkg kagylótészta
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk.Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
Közben feltesszük a vizet a tésztának. Amikor felforr a víz beledobjuk a tésztát.
Apróra vágjuk a gombát, rátesszük a hagymára,majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát. Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd rátesszük a paradicsomkonzervet. Ízesítjük bazsalikommal kis cukorral,borssal, sóval. Kiforraljuk.
Közben leszűrjük tésztát és kb 2 dl főzővizet hozzáadunk a mártáshoz. Összeforraljuk és a tésztával tálaljuk, friss bazsalikom levéllel és sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!