A nyár óta gyakran készítek különböző ízesítésű tészta szószokat, de valahogy mindig elmaradt a recept lejegyzése. Sőt kép készítése is, most is az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy az enyémet lefényképezzem.

Szóval ezek a mártások nagyon ízlenek a családnak és egyre gyakrabban készítem.  Nagyon gyorsan elkészíthető  15-20 perc  és kész! :-).
A mai  mártást egy kis gomba is gazdagította.

Hozzávalók:

  • egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
  • 10-12 db  friss bazsalikom levél
  • egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
  • egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
  • egy zöld hagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy teáskanál teljes kiőrlésű durum liszt
  • 6 db nagy grillgomba (csiperke)
  • egy ek. olívaolaj
  • diónyi vaj
  • egy tk. méz. vagy cukor vagy édesítőszer
  • só, bors ízlés szerint
  •  Tészta,nálam most kb.35 dkg kagylótészta
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk.Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
Közben feltesszük a vizet a tésztának. Amikor felforr a víz beledobjuk a tésztát.
Apróra vágjuk a gombát, rátesszük a hagymára,majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát. Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd rátesszük a paradicsomkonzervet. Ízesítjük bazsalikommal kis cukorral,borssal, sóval. Kiforraljuk.

Közben leszűrjük tésztát és kb 2 dl főzővizet hozzáadunk a mártáshoz. Összeforraljuk és a tésztával tálaljuk, friss bazsalikom levéllel és sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!