A hideg , esős idő ösztönöz minket, hogy sütőben készítsünk ételeket, nem csak az illata finom,hanem a meleg is jól jön 🙂 A mai tepsis étel számtalan változatban variálható, készíthető akár cukkinivel, mindenki az ízlésének megfelelően alakíthatja.
Hozzávalók:
- 200 gramm durum penne
- 20 dkg darált sertéscomb
- 2 db paradicsom
- 1 közepes méretű padlizsán(30 dkg)
- 1 db. kisebb hagyma
- 3 dl házi paradicsomlé
- 5-6 db bazsalikom levél
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk cukor,vagy édesítő
- egy fél citrom
- 1 db. tömlős krémsajt
- 1 ek. reszelt parmezán
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk és lesózzuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük, sóval, borssal, az összevágott bazsalikom levéllel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukrot ( vagy édesítőt) lefedve főzzük pár
percig. A tészta főzőlevéből kb. 1 dl.-t hozzáöntünk és jól kiforraljuk.
Közben egy teflon serpenyőben olajat hevítünk , kinyomkodjuk a levétől a padlizsán karikákat és elősütjük.
Mikor a tészta elkészül, leszűrjük és vajjal kikent tepsibe öntjük, erre ráhalmozzuk a paradicsomos ragut, majd beborítjuk a padlizsán karikákkal. Minden padlizsán karika tetejére, teszünk egy karika friss paradicsomot.
( fázisfotókban látszanak).
A paradicsom tetejére nyomkodjuk a tömlős sajtot,majd megszórjuk a parmezán sajttal.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton készre sütjük.
Jó étvágyat! Érdemes kipróbálni,mert az egész családnak ízlett 🙂