A hideg , esős idő ösztönöz minket, hogy sütőben készítsünk ételeket, nem csak  az illata finom,hanem a meleg is jól jön 🙂 A mai tepsis étel számtalan változatban variálható, készíthető akár cukkinivel, mindenki az ízlésének megfelelően alakíthatja.

Hozzávalók:

  • 200 gramm durum penne
  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 2 db paradicsom
  • 1 közepes méretű padlizsán(30 dkg)
  • 1 db. kisebb hagyma
  • 3 dl  házi paradicsomlé
  • 5-6  db bazsalikom levél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk cukor,vagy édesítő
  • egy fél  citrom
  • 1  db. tömlős krémsajt
  • 1 ek. reszelt parmezán

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk és lesózzuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk.

A tésztát sós vízben megfőzzük.  A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük, sóval, borssal, az összevágott bazsalikom levéllel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukrot ( vagy édesítőt) lefedve főzzük pár

percig. A tészta főzőlevéből kb. 1 dl.-t hozzáöntünk és jól kiforraljuk.

Közben egy teflon serpenyőben olajat hevítünk , kinyomkodjuk a levétől a padlizsán karikákat és elősütjük.

Mikor a tészta elkészül, leszűrjük és  vajjal kikent tepsibe öntjük, erre ráhalmozzuk a paradicsomos ragut, majd beborítjuk a padlizsán karikákkal. Minden padlizsán karika tetejére, teszünk egy  karika friss paradicsomot.
( fázisfotókban látszanak).

A paradicsom tetejére nyomkodjuk a tömlős sajtot,majd megszórjuk a parmezán sajttal.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton készre sütjük.

Jó étvágyat! Érdemes kipróbálni,mert az egész családnak ízlett 🙂