Néhány hozzávalóból olcsó,kiadós étel készíthető. természetesen felvetődik a kérdés, hogy kinek mi az olcsó. Véleményem szerint ami a kertben megterem az már olcsó, mert nem kell pénz kiadni érte.
Figyeljük az akciókat, a trappista sajt sokszor van akcióban és a fagyasztóban sokáig eláll,reszelni is könnyebb fagyosan. Mascarponet is akció alkalmával vásárolok, néhány hétig az is eláll. Persze még olcsóbb, ha valaki helyette krémsajtot használ.
A tegnap paradicsomot főztem be és maradt frissen facsart paradicsomom és mindenképpen szerettem volna felhasználni.Levest nem készíthettem,mert a tegnap paradicsomos leves volt az ebéd.
Így jött az ötlet,hogy egy könnyű hús nélküli ebédet készítsek. Annyira puha,sajtos volt, amikor az ember szájában a mascarpone szétolvad,az kész csoda. nem csak a süteményekbe finom.

Hozzávalók:

  • fél tasak(250 gramm)durum lisztből készült spagetti
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5-6 db paradicsom
  • 10-12  dkg reszelt sajt (trappista 2/3-1/3 füstölt karaván sajt)
  • 1 doboz mascarpone
  • zöld fűszerek: zellerlevél, bazsalikom
  • olaj a tepsi kikenéséhez+  1 tk. zsemlemorzsa
  • 1 tk.cukor(vagy édesítő)

Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a paradicsomlevet, ugyanannyi vizet adunk hozzá,majd sózzuk és beletesszük a cukrot, zellerlevelet és a bazsalikom levelet( 3-4 szálat tettem).
Amikor elkezd forrni belerakjuk a spagettit, 5-6 percig főzzük,majd lekapcsoljuk a lángot és lefedjük.
Bekapcsoljuk a sütőt.
Lereszeljük a sajtot.

Kiolajazunk egy tepsit,belehintjük a zsemlemorzsát, majd ráöntjük a paradicsomos spagettit. Kevés paradicsomlé még maradt rajta.
A tetejére tesszük a mascarponet,a paradicsomszeleteket,néhány bazsalikom levelet,majd ráhintjük a sajtot.
180 fokos sütőbe tesszük az alsó rácsra, kezdetben légkeverésen,majd alsó felső sütésen sütjük. Kb 20 perc alatt kész is van.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!