Néhányszor már készítettem paradicsomos rakott tésztát. A mai recept abban tér el a korábbitól,hogy póréhagyma helyett medvehagymát használtam ízesítésként,illetve most nem spagettiből készítettem,hanem penne tésztát használtam. A sajtokat mindig annak megfelelően variálom,hogy mi van éppen a hűtőben.
Korábbi recept itt:
https://blog.keva.hu/recept/csirkemelles-rakott-spagetti/
A mai tészta hozzávalói:
- 30 dkg penne tészta(teljes kiőrlésű lisztből)
- egy csirkemell filé
- 1 evőkanál medvehagyma
- néhány szelet paprika
- kb 3 dl sűrű paradicsomszósz,egy paradicsom
- 1 tk. rozsliszt
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- kb.1o dkg sajt( füstölt karaván,mozzarella,parmezán)
- 5 db.Medvesajt
- só,bors
- egy evőkanál olívaolaj+egy teáskanál vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A penne tésztát sós vízben kifőzzük.
Megmossuk a csirkét és ujjnyi szeletre vágjuk. Az olajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, sózzuk,borsozzuk, rátesszük a paprika karikákat,és a felaprózott medvehagymát, majd rászórunk egy teáskanál lisztel, ráöntünk 2 dl paradicsomszószt,jól összekeverjük, hígítjuk a tészta főzővizével, ( kb egy dl-t öntöttem hozza) , ha felforrt lezárjuk a lángot.
Feltörjük a tojást és elkeverjük a tejföllel,majd a kifőtt tésztához hozzáadjuk és jól összeforgatjuk.
Kivajazott és morzsázott tepsibe öntjük a tészta felét.Majd rátesszük a csirkemelles paradicsommártást,végül beborítjuk a tészta másik felével, a tetejét meglocsoljuk kb. egy dl sűrített paradicsommal.
A tetejére tesszük a reszelt a sajtot, a Medvesajtot, egy-két szelet paradicsomot,és betesszük 180 fokos sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. Forrón tálaljuk
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon látványos!
🙂