Néhányszor már készítettem paradicsomos rakott tésztát. A mai recept abban tér el  a korábbitól,hogy póréhagyma helyett medvehagymát használtam ízesítésként,illetve most nem spagettiből készítettem,hanem penne tésztát használtam. A sajtokat mindig annak megfelelően variálom,hogy mi van éppen a hűtőben.
Korábbi recept itt:
https://blog.keva.hu/recept/csirkemelles-rakott-spagetti/

A mai tészta hozzávalói:

  • 30 dkg penne tészta(teljes kiőrlésű lisztből)
  • egy csirkemell filé
  • 1 evőkanál medvehagyma
  • néhány szelet paprika
  • kb 3 dl sűrű paradicsomszósz,egy paradicsom
  • 1 tk. rozsliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • kb.1o dkg sajt( füstölt karaván,mozzarella,parmezán)
  • 5 db.Medvesajt
  • só,bors
  • egy evőkanál olívaolaj+egy teáskanál vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A penne tésztát sós vízben kifőzzük.
Megmossuk a csirkét és ujjnyi szeletre  vágjuk. Az olajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, sózzuk,borsozzuk, rátesszük a paprika karikákat,és a  felaprózott medvehagymát, majd rászórunk egy teáskanál lisztel, ráöntünk 2 dl paradicsomszószt,jól összekeverjük, hígítjuk a  tészta főzővizével, ( kb egy dl-t öntöttem hozza) , ha felforrt lezárjuk a lángot.

Feltörjük a tojást és elkeverjük a tejföllel,majd a kifőtt  tésztához hozzáadjuk és jól összeforgatjuk.
Kivajazott és morzsázott tepsibe öntjük a tészta felét.Majd rátesszük a csirkemelles paradicsommártást,végül beborítjuk a tészta másik felével, a tetejét meglocsoljuk kb. egy dl sűrített paradicsommal.
A tetejére tesszük a reszelt a sajtot, a  Medvesajtot,  egy-két szelet paradicsomot,és betesszük  180 fokos sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. Forrón tálaljuk

Jó étvágyat kívánok hozzá!