Ne gondoljatok a paradicsom mártásra , vagy szószra, ez azért más :-), de nagyon finom érdemes kipróbálni.  Hamar elkészül , én nagyon finom fiatal marhahúsból készítettem.( Az elkészítési időben a pácolás időtartama nem szerepel!)
Hozzávalók:

  • négy szelet marhafelsál
  • a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy teáskanál olívaolaj+ őrölt bors
  • frissen őrölt bors, só
  • egy evőkanál napraforgó olaj, egy diónyi vaj
  • egy evőkanál rozsliszt
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • egy púpozott evőkanál paradicsomkonzerv
  • tk .pirospaprika
  • egy szem szegfűbors

Elkészítés:

A marhaszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd borsozzuk és bekenjük  mustárral, tetejére olajat locsolunk és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én  most egy éjszakán  keresztül tartottam a pácban.

Amikor sütni szeretnénk  a rozslisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel,  megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a  paprikás rozslisztbe, egy teflon serpenyőben olajat hevítünk,  és  mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra.

A visszamaradt zaftba beletesszük a vajat és a paradicsomkonzervet és elkezdjük egy kicsit pirítani, kb. 1 percig, majd felengedjük 1,5 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és visszatesszük a hússzeleteket, 5-6 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja.

Krumplipürével, vagy durumlisztből készült  tésztával tálaljuk.