Ne gondoljatok a paradicsom mártásra , vagy szószra, ez azért más :-), de nagyon finom érdemes kipróbálni. Hamar elkészül , én nagyon finom fiatal marhahúsból készítettem.( Az elkészítési időben a pácolás időtartama nem szerepel!)
Hozzávalók:
- négy szelet marhafelsál
- a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy teáskanál olívaolaj+ őrölt bors
- frissen őrölt bors, só
- egy evőkanál napraforgó olaj, egy diónyi vaj
- egy evőkanál rozsliszt
- 5-6 szelet szárított vargánya
- egy púpozott evőkanál paradicsomkonzerv
- tk .pirospaprika
- egy szem szegfűbors
Elkészítés:
A marhaszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd borsozzuk és bekenjük mustárral, tetejére olajat locsolunk és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most egy éjszakán keresztül tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a rozslisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a paprikás rozslisztbe, egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt zaftba beletesszük a vajat és a paradicsomkonzervet és elkezdjük egy kicsit pirítani, kb. 1 percig, majd felengedjük 1,5 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és visszatesszük a hússzeleteket, 5-6 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja.
Krumplipürével, vagy durumlisztből készült tésztával tálaljuk.