Nálunk a paradicsom minden formájában top listát vezet, főleg a kerti napon érett a kedvenc. Ma paradicsomos káposztát is és lucskos káposztát is főztem. Természetesen egyiket mára, a másikat meg holnap ebédre.
Paradicsomos káposzta ahogy én készítem
Hozzávalók:
- egy fej káposzta kb egy kg-os
- 7-8 db (egy kg körüli) paradicsom
- 25-30 dkg sertéscomb
- egy fej hagyma
- egy paprika
- csombor, kapor
- 2 evőkanál tönkölyliszt
- 1 evőkanál olaj
- só,bors
- egy teáskanál édes nemes pirospaprika
- egy teáskanál házi ételízesítő
Elkészítés:
Paradicsomot megmossuk felkockázzuk és sós vízbe feltesszük főni.
A hagymát felaprítjuk, majd a húst is felkockázzuk, a káposztát csak rusztikusra vágjuk.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húskockákat és addig sütjük ameddig kifehérednek, majd hozzáadjuk a piros paprikát, vízzel felengedjük és beletesszük a káposztát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal, csomborral,kaporral, és beletesszük a friss paprika karikákat, valamint az ételízesítőt és elkezdjük főzni.
Amikor a paradicsom megfő egy szitán átpasszírozzuk és a káposztára öntjük. Addig főzzük ameddig a káposzta és a hús megpuhul kb 30 perc.
Egy serpenyőben a két evőkanál olajon, a lisztből rántást készítünk. Olajon a lisztet elkezdjük pirítani, majd hideg vízzel felengedjük, kiforraljuk és hozzáöntjük a káposztához.
Összefőzzük, ha szükség utánaízesítünk és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!