A családom nagyon szereti a paradicsomot, a káposztafélét,ezeket az ételeket gyakran zöld fűszerekkel bolondítom:-)Ebben a káposztában egy kicsit az erdélyi konyha ízét is belevittem.Egy káposztát felkockáztam, ízesítettem borsikafűvel (csombor),kaporral,egy sűrített paradicsommal, egy kis paprikával,pici sóval . Egy evőkanál olajon egy pici hagymát,majd teljes kiőrlésű lisztet” megfuttattam”(nem pirítás!), pirospaprikával izésítettem vízzel felengedtem. Utána összefőztem. Egy pici folyékony édesítőszert tettem bele. A tetejére szárított borsikafüvet szórtam.
50 gramm CH tartalom
Ti hogyan készítitek?
Én káposztát lereszelem , majd felteszem föni, kis sót teszek hozzá ,majd kevéske vöröshagymát reszelek bele nagyon apro reszelön , majd husit hozzá teszem együt föni amit kis szelekékre vágok , majd süritet paradicsom, kis pici paprikás rántás, izsiteni plusz kicsi bors és végén pici bazsalikom .ÉN igy készitem el husival.
A borsikafű a káposzta egyik jó fűszere,a paradicsomé a bazsalikom:-)))
Én a kaprot is toldom:-))))A fagyasztóban van mindig!Azért írtam másképp,mert én költöttem!
Öszinte leszek a borsika füvet nem ismerem. Kaprot meg tökfözelékben használom de látom akkor jó az másban is.
Valamikor anyukám disznófarokkal készitette gazdagon:-)az már a múlt!! Én nem főzök ilyet mert paradicsomos és nem jó a gyomrunknak sajnos,pedig nagyon szerettem!
Zsuzsika ebbe is tettem néhány kocka szűzpecsenyét. Ez volt itthon épp.De zsírosat nem szoktam,hanem natúr szeletet max.mellé.
Azt nem írtam,hogy néhány kocka sertéshús kockát főztem bele,de tényleg csak néhányat,mert egy maréknyi volt:-))))
Nagyon gusztusos és biztosan nagyon finom is , én imádom a paradicsomos káposztát , hasonlóan készítem én is . 😀
😀
ÉN KIS KÖMÉNYT IS SZOKTAM IGY NEM PUFFASZT A KÁPOSZTA TERMÉSZETESEN ÉDESITÖVEL PIROS PAPRIKÁT NEM SZOKTAM BELE ÉS ÉN SEM ISMEREM A BORSIKAFÜVET.
Nem ismered Katikám? akkor majd jönnek az infok ezzel kapcsolatosan. 😀