Általában a paradicsomos káposztát hússal készítem, most egy hús nélküli változatot hoztam. Finom így önmagában is de egy natúr szelettel már kiadós ebéd lehet.
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta (1 kg körüli)
- 1 kis fej hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 ek. rozsliszt
- 5 dl házi paradicsomlé
- 1 kávéskanál cukor
- bors
- zöld csombor ág
- 1 tv.paprika
Elkészítés:
A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd sóval meghintjük.
A hagymát meghámozzuk és felvágjuk.
A káposztát nagyobb edénybe és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk,beletesszük a csombor ágakat,paprikát, mérsékelt lángon puhára főzzük ( kb.15 perc).
Az olajat serpenyőbe tesszük, belerakjuk a felvágott hagymát egy csipet sóval meghintjük, majd üvegesre dinszteljük.
Ráhintjük a lisztet, két -három kavarás után hozzáadjuk a házi paradicsomlevet. Kiforraljuk,majd hozzáadjuk a káposztához. Együtt főzzük még kb 10 percig.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a cukorral vagy édesítőszerrel édesítjük.