Általában a paradicsomos káposztát hússal készítem, most egy hús nélküli változatot hoztam. Finom így önmagában is de egy natúr szelettel már kiadós ebéd lehet.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta (1 kg körüli)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ek. rozsliszt
  • 5 dl házi paradicsomlé
  • 1 kávéskanál cukor
  •  bors
  • zöld csombor ág
  • 1 tv.paprika

Elkészítés:
A  káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd sóval meghintjük.
A hagymát meghámozzuk és felvágjuk.
A káposztát nagyobb edénybe és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk,beletesszük a csombor ágakat,paprikát, mérsékelt lángon puhára főzzük ( kb.15 perc).

Az olajat serpenyőbe tesszük, belerakjuk a felvágott hagymát egy csipet sóval meghintjük, majd üvegesre dinszteljük.
Ráhintjük a lisztet, két -három kavarás után hozzáadjuk a házi paradicsomlevet. Kiforraljuk,majd hozzáadjuk a káposztához. Együtt főzzük még kb 10 percig.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a cukorral vagy édesítőszerrel  édesítjük.