Nagyon gyorsan elkészíthető ételt hoztam, írhattam volna azt is gnocchi készítés egyszerűen. Ritkán szoktam gnocchit vásárolni,de sok paradicsomom volt igyekeztem felhasználni,illetve nem akartam órákig főzni ebben a hőségben.

Hozzávalók:

  • 1 cs. gnocchi (fél kg)
  • 6-7 db paradicsom(kb. 1 kg-1.20)
  • néhány zeller levél
  • bazsalikom levél
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó  vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk,  a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük a mártásunkat.
Néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és  turmixoljuk.
Beletesszük egy lábasba, felforraljuk és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük. Én csak addig főztem ameddig feljöttek a víz tetejére ( 1-2 perc a főzési idő).
A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsom mártásba, néhány percre lefedjük.

Tálaláskor meghintjük reszelt parmezánnal.