Nagyon gyorsan elkészíthető ételt hoztam, írhattam volna azt is gnocchi készítés egyszerűen. Ritkán szoktam gnocchit vásárolni,de sok paradicsomom volt igyekeztem felhasználni,illetve nem akartam órákig főzni ebben a hőségben.
Hozzávalók:
- 1 cs. gnocchi (fél kg)
- 6-7 db paradicsom(kb. 1 kg-1.20)
- néhány zeller levél
- bazsalikom levél
- só
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük a mártásunkat.
Néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk.
Beletesszük egy lábasba, felforraljuk és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük. Én csak addig főztem ameddig feljöttek a víz tetejére ( 1-2 perc a főzési idő).
A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsom mártásba, néhány percre lefedjük.
Tálaláskor meghintjük reszelt parmezánnal.