Télen-nyáron nagy kedvencünk a paradicsom, ezért gyakran kerül terítékre. Csicseriborsót elég ritkán készítek, fontos, hogy a konzervet átmossuk folyóvízzel.
Ma a paradicsomot csicseriborsóval párosítottam. Természetesen tovább variálható ízlés szerint.
Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó konzerv
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 3-4 szelete kaliforniai paprika
- 2 db aszalt paradicsom
- 2 evőkanálnyi héjában sült padlizsán
- 2 tk. méz ( vagy édesítőszer)
- csipetnyi csili
- só,bors
- 1 ek olívaolaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát, paprikát, aszalt paradicsomot, olíva olajon egy kicsit dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, padlizsánt ( korábban készült héjában sült padlizsán azt használtam fel).
Beletesszük az átmosott csicseriborsó konzervet, ízesítjük, sóval, borssal , csilivel mézzel, összefőzzük A végén meghintjük felaprított petrezselyemmel.
Most sajtgolyóval kínáltam.
Recept:
https://blog.keva.hu/recept/sajtkrokett/
Annyiban változtattam, hogy fele füstölt karaván-fele sajt trappista volt, csak teljes kiőrlésű lisztet tettem bele, és kókuszzsírban sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!