Télen-nyáron nagy kedvencünk a paradicsom, ezért gyakran kerül terítékre. Csicseriborsót elég ritkán készítek, fontos, hogy a konzervet átmossuk folyóvízzel.

Ma  a paradicsomot csicseriborsóval párosítottam. Természetesen tovább variálható ízlés szerint.

Hozzávalók:

  • 1 üveg  csicseriborsó konzerv
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3-4 szelete kaliforniai paprika
  • 2  db aszalt paradicsom
  • 2 evőkanálnyi héjában sült padlizsán
  • 2 tk. méz ( vagy édesítőszer)
  • csipetnyi csili
  • só,bors
  • 1 ek olívaolaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymát, paprikát, aszalt paradicsomot, olíva olajon egy kicsit dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, padlizsánt ( korábban készült héjában sült padlizsán azt használtam fel).
Beletesszük az átmosott csicseriborsó konzervet, ízesítjük, sóval, borssal , csilivel mézzel, összefőzzük A végén meghintjük felaprított petrezselyemmel.

Most sajtgolyóval kínáltam.

DSC_0934 (Large)

Recept:

https://blog.keva.hu/recept/sajtkrokett/

Annyiban változtattam, hogy fele füstölt karaván-fele sajt trappista volt, csak teljes kiőrlésű lisztet tettem bele, és kókuszzsírban sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0896 (Large)