Kedves Követőim!
Nemrég azt ígértem,hogy gyakrabban osztok meg receptet,de rájöttem többé ilyent nem ígérek. Nem azért, hogy nem szeretnék gyakrabban képet készíteni,illetve egy-egy ötletet megosztani,de sajnos mindig közbejön valami.
Ma egy gyorsan elkészíthető kiadós ételt hoztam,melyet a gyerekek is szívesen megesznek. A gnocchit készen vettem és a leírt módon kb 3 percig főztem. Persze, akinek van ideje házilag is elkészíthető,sőt jól fagyasztható,ha netán nagyobb adagot készítenénk.
Paradicsom mártás hozzávalói két-három személyre:
- egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
- egy db szárított paradicsom
- fél szál póréhagyma(vagy zöldhagyma)
- egy gerezd fokhagyma
- egy ek rozsliszt
- 2 ek olívaolaj
- 4-5 szál friss bazsalikom
- só
- édesítőszer vagy egy tk cukor
Elkészítés:
A felaprított hagymát, és aszalt paradicsomot egy kicsit megfonnyasztjuk, egy csipet sót is teszünk rá. Majd rászórjuk a lisztet és összekeverjük( nem kell pirítani), ráöntjük a paradicsomkonzervet,majd 1,5-2 dl hideg vizet.
Ízesítjük bazsalikom levéllel,összefőzzük . Tehetünk bele egy kis édesítőszert,vagy egy teáskanál cukrot. Forrón a tésztával, vagy gnoccival tálalhatjuk.
Most húsgolyóval kínáltam: https://blog.keva.hu/recept/cukkinifozelek-zold-fuszeres-fasirttal/
Csombort most nem tettem a húsgolyóba,csak petrezselyemzöldet,illetve gazdagítottam egy evőkanál zabpehellyel.
Reszelt parmezánnal és frissen tépkedett bazsalikom levéllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Tipp.- fel lehet használni a tészta főző levéből is 1-2 dl-t,csak először a hideg paradicsomkonzerv kerüljön az alapba.
-ezt a mártást gyakran használom bármilyen tésztával önmagában is finom. Trappista sajttal is meghinthető.