Kedves Követőim!

Nemrég azt ígértem,hogy gyakrabban osztok meg receptet,de rájöttem többé ilyent nem ígérek. Nem azért, hogy nem szeretnék gyakrabban képet készíteni,illetve egy-egy ötletet megosztani,de sajnos mindig közbejön valami.

Ma egy gyorsan elkészíthető kiadós ételt hoztam,melyet a gyerekek is szívesen megesznek. A gnocchit készen vettem és a leírt módon kb 3 percig főztem. Persze, akinek van ideje házilag is elkészíthető,sőt jól fagyasztható,ha netán nagyobb adagot készítenénk.

Paradicsom mártás hozzávalói két-három személyre:

  • egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • egy db szárított paradicsom
  • fél szál póréhagyma(vagy zöldhagyma)
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy ek rozsliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 4-5 szál friss bazsalikom
  • édesítőszer vagy egy tk cukor

Elkészítés:

A felaprított hagymát, és aszalt paradicsomot egy kicsit megfonnyasztjuk, egy csipet sót is teszünk rá. Majd rászórjuk a lisztet és összekeverjük( nem kell pirítani), ráöntjük a paradicsomkonzervet,majd 1,5-2 dl hideg vizet.

Ízesítjük bazsalikom levéllel,összefőzzük .  Tehetünk bele egy kis édesítőszert,vagy egy teáskanál cukrot. Forrón a tésztával, vagy gnoccival tálalhatjuk.

Most húsgolyóval kínáltam: https://blog.keva.hu/recept/cukkinifozelek-zold-fuszeres-fasirttal/

DSC_0212 (Large)

Csombort most nem tettem a húsgolyóba,csak petrezselyemzöldet,illetve gazdagítottam egy evőkanál zabpehellyel.

Reszelt parmezánnal és frissen tépkedett bazsalikom levéllel kínáljuk.

DSC_0193 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tipp.- fel lehet használni a tészta főző levéből is 1-2 dl-t,csak először a hideg paradicsomkonzerv kerüljön az alapba.

-ezt a mártást gyakran használom bármilyen tésztával önmagában is finom. Trappista sajttal is meghinthető.