Nem áprilisi tréfa :-),de valóban paradicsomba bújtattam a túrógombócot:-)
Készítettem egy adag apró, diónyi nagyságú túrógombócot, melyet paradicsomos cukkiniszószba raktam és sajttal gazdagítottam
Hozzávalók a gombóchoz:
250 gramm túró
1 dl joghurt
3 ek tönköly és búzadara keverék ( felesben)
1 ek. zabpehely
1 db.kis méretű tojás
1 evőkanál zabliszt
csipetnyi só
Elkészítés:
A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük,majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót majd a grízt és a tönkölydarát.összekavarjuk és állni hagyjuk legalább 20-30 percet. Utána nedves kézzel kis diónyi golyókat készítünk, beleforgatjuk a zablisztbe . Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat , amikor feljönnek a tetejére kb 1 percig hagyjuk főni. Utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e. Kiszedjük egy tálba.
Közben elkészítjük a paradicsomos-cukkinis ragut.( de más fajta paradicsomos szósszal is készíthetjük).


Egy tálba sütőpapírt teszünk, kiolajazzuk, egy evőkanál zabpelyhet rászórunk,és rárakjuk az előfőzött gombócokat. Tetejére sajtot reszelünk ( nálam volt, füstölt karaván,fetasajt és gouda). Közepébe egy-két szelet paprikát és petrezselyemzöldet teszünk.
Sütőbe toljuk és kb 15 perc alatt összesütjük.

Próbáljátok ki 🙂
Jó étvágyat!