Akinek van finom nap érlelte házi paradicsomja mindenképpen próbálja ki ezt a receptet! 🙂 Így még soha nem készítettem paradicsomos-levest, semmi passzírozás,csak turmixolás és üdítő finom íz:-) :-).

Előző nap megpucoltuk a paradicsomot, feldarabolás után megfőztük, és betettem a hűtőbe, ma pedig finom krémlevest készítettem belőle.

Hozzávalók

  • kb. 1,5 kg paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • zöld fűszerek: petrezselyem,zeller zöld,egy lestyánlevél
  • egy ek olaj
  • 1 csapott ek. tönkölybúza liszt
  • egy teáskanál fűszerpaprika
  • 2 szelet tv.paprika
  • 10 dkg csavart durumlisztből készült tészta
  • 1 tk. cukor(vagy édesítőszer)

Elkészítés:

A paradicsomot megpucoljuk, feldaraboljuk,picit sózzuk és  héjastól megfőzzük.
Ezt követően héjastól,magostól összeturmixoljuk.
Kb 6-7 dl sűrű paradicsomlé lett.(így is meg lehetett volna inni olyan finom volt)
Egy lábasban evőkanál olajon a lisztet kicsit megdinszteljük,de csak néhány másodpercig,meghintjük fűszerpaprikával,  3 dl hideg vízzel felengedjük. Beledobunk egy felszeletelt sárgarépát, zöld fűszereket
3-4 percig főzzük majd beleöntjük a sűrű paradicsomot. Teszünk bele egy kis tésztát(nálunk ez a csavart tészta a nyerő,de természetesen ki is maradhat belőle).Egy teáskanál cukorral ízesítjük.Összeforraljuk és máris tálalhatjuk.

Sűrű krémlevesünk lesz. Egyáltalán nem látszanak benne a paradicsom magok.

Jó étvágyat kívánok!