Akinek van finom nap érlelte házi paradicsomja mindenképpen próbálja ki ezt a receptet! 🙂 Így még soha nem készítettem paradicsomos-levest, semmi passzírozás,csak turmixolás és üdítő finom íz:-) :-).
Előző nap megpucoltuk a paradicsomot, feldarabolás után megfőztük, és betettem a hűtőbe, ma pedig finom krémlevest készítettem belőle.
Hozzávalók
- kb. 1,5 kg paradicsom
- 1 db sárgarépa
- zöld fűszerek: petrezselyem,zeller zöld,egy lestyánlevél
- só
- egy ek olaj
- 1 csapott ek. tönkölybúza liszt
- egy teáskanál fűszerpaprika
- 2 szelet tv.paprika
- 10 dkg csavart durumlisztből készült tészta
- 1 tk. cukor(vagy édesítőszer)
Elkészítés:
A paradicsomot megpucoljuk, feldaraboljuk,picit sózzuk és héjastól megfőzzük.
Ezt követően héjastól,magostól összeturmixoljuk.
Kb 6-7 dl sűrű paradicsomlé lett.(így is meg lehetett volna inni olyan finom volt)
Egy lábasban evőkanál olajon a lisztet kicsit megdinszteljük,de csak néhány másodpercig,meghintjük fűszerpaprikával, 3 dl hideg vízzel felengedjük. Beledobunk egy felszeletelt sárgarépát, zöld fűszereket
3-4 percig főzzük majd beleöntjük a sűrű paradicsomot. Teszünk bele egy kis tésztát(nálunk ez a csavart tészta a nyerő,de természetesen ki is maradhat belőle).Egy teáskanál cukorral ízesítjük.Összeforraljuk és máris tálalhatjuk.
Sűrű krémlevesünk lesz. Egyáltalán nem látszanak benne a paradicsom magok.
Jó étvágyat kívánok!