Pityu a keva oldal  rendszeres látogatója, ő  osztotta meg velünk az ismereteit:
A paradicsomról ezt olvastam: Paradicsom fajtabemutató volt a fővárosban, ahol megtudhattuk, hogy a paradicsomban termelődő lycopin nevű anyag ugyan nem csodaszer, mint ahogyan többen is hirdetik, de olyan jót tesz az embernek, hogy majdnem annak nevezhető. Dr. Helyes Lajos tanszékvezető, a Szent István Egyetemről, tartott lebilincselő előadást a paradicsomról, kiemelve fogyasztásának gyógyhatásait. Kifejtette, hogy a paradicsomban termelődő lycopin nevű anyag ugyan nem csodaszer, mint ahogyan többen is hirdetik, de majdnem annak nevezhető, mivel a rákbetegség számos fajtájának kialakulása ellen hatásos. Amellett a magas vérnyomás ellen is hat, a szívinfarktus veszélyét csökkenti. Ezen kívül a koleszterin szint szabályozásában, és a cukorbetegség megelőzésében  annak szövődményeinek enyhítésében is hatékony.Olyan módon hatásos, mint a vörösborban levő rezveratrol, de sokkal könnyebben adagolható és sokkal olcsóbban is. A vörösborból napi 3-5 pohárral kell meginni a hatásos mennyiség eléréséhez, paradicsomléből pedig elegendő a napi 1,5-2.0 dl.Különösen érdekes, hogy a nyers paradicsomból a benne levő lycopinnek csak kis része szívódik fel a szervezetünkbe, viszont a hőkezelt paradicsomból (ivólé, ketshup) az egész mennyiség felszívódik. Veszteség nincs, mert a lycopin hőálló, csak az a különbség, hogy hő hatására olyan formájú lesz, amelyet a gyomor fel tud venni és hatékonyságából nem veszít. A fajtabemutatón 24 fajtát lehetett megszemlélni és megízlelni, majd tetszés szerint rangsorolni. Az 1. helyezett lett a Siófoki édes nevű fajta. Folyton-növő, fürtös, bogyói oválisak, de néha csepp alakúak. 25-30 mm hosszúságúak, élénkpirosak. Legfőbb értéke a magas cukortartalom, melyhez harmonikusan illeszkedik savtartalma, és nagyon kellemes „békebeli” paradicsom íze van.
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2206/
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1265/