Hogy miért gazdagon ? 🙂 Volt egy jó nagy adag marhapörköltem a fagyasztóban és azzal készítettem, így csak a krumplit kellett megpucolni és hamar elkészült. Mi ezt a változatot nagyon kedveljük, nyáron kovászos uborkával fenséges.
Hozzávalók:
- marhapörkölt
- 1 kg krumpli
- 1 ek.olaj
- egy kisebb darab póréhagyma
- 1 tévépaprika
- 1 paradicsom
- só,bors
- 1 tk.fűszer paprika
- 1 mk. csípős gulyáskrém
Elkészítés:
A póréhagymát, a tévé paprikát felaprítottam, majd olajon üvegesre pirítottam, rászórtam a pirospaprikát és vízzel felengedtem . Beletettem az apró kockákra vágott krumplit, majd ízesítettem.
Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a krumplit és alacsony lángon főzzük. Amikor majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a marhapörköltet és ha szükség utána ízesítjük.
Savanyú káposztával tálaltam.
😉 Nagyon fincsi lehet kifogom próbálni 🙂 Köszönöm.
🙂 De jó, majd jelentkezzél,hogy sikerült! 😆