Hogy miért gazdagon ? 🙂  Volt egy jó nagy adag marhapörköltem  a fagyasztóban és azzal készítettem, így csak a krumplit kellett megpucolni és hamar elkészült. Mi ezt a változatot nagyon kedveljük, nyáron kovászos uborkával fenséges.

Hozzávalók:

  • marhapörkölt
  • 1 kg krumpli
  • 1 ek.olaj
  • egy kisebb darab póréhagyma
  • 1 tévépaprika
  • 1  paradicsom
  • só,bors
  • 1 tk.fűszer paprika
  • 1 mk. csípős gulyáskrém

 

Elkészítés:

A póréhagymát, a tévé paprikát felaprítottam, majd olajon üvegesre pirítottam, rászórtam a pirospaprikát és vízzel felengedtem . Beletettem az apró kockákra vágott krumplit, majd ízesítettem.

Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a krumplit és alacsony lángon főzzük. Amikor majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a marhapörköltet és ha szükség utána ízesítjük.

Savanyú káposztával tálaltam.