Paprikába töltött káposzta, egy év múlva is finom ropogós marad. Nusi nénitől kaptam ezt a finom receptet 🙂
Hidegen kell elkészíteni.
Hozzávalók:
- 4 liter víz
- 0,5 liter 20%-os ecet, vagy 1 liter 10 %-os
- 60 dkg cukor
- 12 dkg só
- 1 kávéskanál borkén
- köménymag,egész bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy fedeles műanyag edénybe összeállítjuk az alaplét, jól megkavargatjuk, hogy a cukor, a só feloldódjon. A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, a paprikát úgyszintén mossuk, kicsumázzuk.
A köménymagot a lereszelt káposztába kell tenni. A káposztát jól kinyomkodjuk, és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Beletesszük az alaplébe és lezárjuk a fedelét. Néhány nap múlva fogyasztható, de akár egy év
múlva is ropogós és finom marad.
A receptet Balogh Jánosnétól kaptam. Nagyon köszönöm!