Paprikába töltött káposzta,  egy év múlva is finom ropogós marad.  Nusi nénitől kaptam ezt a finom receptet 🙂

Hidegen kell elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 0,5 liter 20%-os ecet, vagy 1 liter 10 %-os
  • 60 dkg cukor
  • 12 dkg só
  • 1 kávéskanál borkén
  • köménymag,egész bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy fedeles műanyag edénybe összeállítjuk az alaplét, jól megkavargatjuk, hogy a cukor, a só  feloldódjon. A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, a paprikát úgyszintén mossuk, kicsumázzuk.

A köménymagot a lereszelt káposztába kell tenni. A káposztát jól kinyomkodjuk, és szorosan megtöltjük vele a paprikákat.  Beletesszük az alaplébe és lezárjuk a fedelét. Néhány nap múlva fogyasztható, de akár  egy év

múlva is ropogós és finom marad.

A receptet Balogh Jánosnétól kaptam. Nagyon köszönöm!