Fűszermánia Gabi oldalán bukkantam rá a Blogkóstoló játékra, mely egy gasztrojáték. Korábban hasonló játékban nem vettem részt . Hihetetlen izgalom fogott el, így hát bejelentkeztem, őszintén bevallom kezdő vagyok :-). A Blogkóstolóban blogerek  sorsolás alapján egymás ételeit készítik el,én a  Süti zóna  oldalt kaptam. Fájt is fejem, mert én süteményt elég ritkán készítek, de amikor felfedeztem, hogy süteményen kívül finom saláta receptek is vannak, így nem volt kérdés, hogy  azt készítek és  a  Panzanella-t  választottam. 

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 500 g paradicsom
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 1 db lila hagyma
  • kb 200 g mozzarella
  • kb 200 g szikkadt kenyér
  • Öntethez:
  • 4 ek olaj
  • 2 ek balzsamecet
  • friss bazsalikom
  • friss rozmaring

Elkészítés:

A salátához az uborkát, a paradicsomot, az olajbogyót és a hagymát feldaraboljuk ízlésünk szerint és hozzáadjuk a mozzarellát.
A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben kicsit megpirítjuk majd félretesszük.
Az öntet hozzávalóit elkeverjük és összeforgatjuk vele a salátát.
A kenyérkockákat tálaláskor adjuk hozzá, különben nagyon megszívják magukat.

 

Köszönöm Gabi a lehetőséget,  Orsinak a receptet!