Hozzávalók:

  • egy kisebb pagoda karfiol
  • egy tojás
  • 2 púpozott ek.20 %-os  tejföl(Cserpes)
  • 2 púpozott ek.joghurt
  • só, bors
  • 2 ek.reszelt  sajt
  • 2 tk. reszelt parmezán
  • 2 ek .teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
  • egy diónyi vaj

Elkészítés:

Egy fazékban  kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig  főzzük és leszűrjük.

Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval borssal ízlés szerint.

A muffin sütőbe tesszük a papírokat olajos kézzel megkenjük, és minden muffin aljába teszünk egy ujjbegynyi vajat, valamint  egy pici zsemlemorzsát, de csak egy csipetnyit. Ezt követően belehelyezzük a rózsákat, és erre rákanalazzuk a tejfölös masszát.Én 3 tk-t tettem mindenik muffínhoz.

Forró sütőben 15 percig sütöttem, a végén rátettem a maradék reszelt sajtot ,amit megvegyítettem egy mokkáskanál zsemlemorzsával.

A muffin készítés fázis fotói fenn a képeknél  :-), kattintsál a nyílra 🙂 Köszönöm!

Jó étvágyat!

Természetesen karfiollal is elkészíthető.