Hozzávalók:
- egy kisebb pagoda karfiol
- egy tojás
- 2 púpozott ek.20 %-os tejföl(Cserpes)
- 2 púpozott ek.joghurt
- só, bors
- 2 ek.reszelt sajt
- 2 tk. reszelt parmezán
- 2 ek .teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Egy fazékban kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig főzzük és leszűrjük.
Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval borssal ízlés szerint.
A muffin sütőbe tesszük a papírokat olajos kézzel megkenjük, és minden muffin aljába teszünk egy ujjbegynyi vajat, valamint egy pici zsemlemorzsát, de csak egy csipetnyit. Ezt követően belehelyezzük a rózsákat, és erre rákanalazzuk a tejfölös masszát.Én 3 tk-t tettem mindenik muffínhoz.
Forró sütőben 15 percig sütöttem, a végén rátettem a maradék reszelt sajtot ,amit megvegyítettem egy mokkáskanál zsemlemorzsával.
A muffin készítés fázis fotói fenn a képeknél :-), kattintsál a nyílra 🙂 Köszönöm!
Jó étvágyat!
Természetesen karfiollal is elkészíthető.