Remek párosítás, a két kedvenc egy tányéron. Roppant egyszerű elkészíteni és ízletes. Ha hús nélküli fogásra vágynál, próbáld ki:-)

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán( kb 30-35 dkg)
  • 1 db cukkini (kb.30 dkg)
  • 1 db kisebb sárgarépa( negyede a cukkininek)
  • 1 szál újhagyma , vagy 1/2 kisebb póréhagyma
  • só,bors
  • bazsalikom, zöld petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldség,vagy húsleves
  • 2 csapott teáskanál mascarpone
  • 5 dkg feta sajt
  • 3-4 db koktél paradicsom
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. megsózzuk ,lehet néhány csepp frissen facsart citromlevet is cseppenteni és kb 10-15 percig állni hagyjuk.

Serpenyőbe olíva olajat teszünk és a padlizsán szeleteket megsütjük oldalanként 3-4 perc. Tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük az elősütött padlizsán szeleteket, tetejére feta sajtot morzsolunk, borsozzuk, egy-egy szelet paradicsomot,bazsalikom levelet teszünk és sütőbe tesszük kb 10 percig.
Közben elkészítjük a szószt. Olíva olajon a hagymát megfonnyasztjuk rátesszük a sárgarépát, vékony karikára szeljük, rátesszük a zúzott fokhagymát, héjával együtt a cukkinit,sózzuk,borsozzuk ráöntjük a zöldségalaplét. Megpároljuk, majd apróra turmixoljuk,teszünk bele egy jó marék bazsalikom levelet, néhány zöld petrezselyem levelet. Visszatesszük a tűzhelyre,ha sűrű kis vízzel hígítjuk. Beletesszük a mascarponet és forrón kínáljuk. Én tésztát főztrem mellé.

Jó étvágyat kívánok!