A hétvégén csodálatos padlizsánokat vásároltam , ez adta az ötletet a ragú készítéséhez. Általában padlizsánkrémet, vagy rántott padlizsánt szoktam készíteni, de ez a ragú bármelyiknél jobban ízlett.
Elkészítése nagyon egyszerű és gyors:-)
Meghámoztam és felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) . Ez idő alatt olívaolajon egy lila hagymát megfonnyasztottam, majd egy zöldpaprika, egy gerezd fokhagyma következett, aztán rádobtam két felkockázott paradicsomot,só, és bors. Egy másik edényben olívaolajat melegítettem és a kinyomkodott padlizsánt rádobtam,egy teáskanál mézzel pirítottam (cukorbetegek diabetikus mézet használjanak) . Kifőztem a masnis adurumtésztát.
Érdemes kipróbálni 🙂 Jó étvágyat!
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1467/
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1983/
Nagyon jól néz ki ez is. És gondolom finom is lehet.
😀 Finom Krisztike , próbáld ki!
😀 Tényleg az!
Pont jókor jött a recept. Tegnap épp vettem a piacon többek között padlizsánt. De mire hazaértem vele,fogalmam sem volt, hogy mit is kezdjek vele.
Holnap elkészítem én is. Köszönöm az ötletet.
Remélem jól sikerül:-) Én már repetát is készítettem,úgy ízlett 😀
Hát ez nagyon jó lehet! össze futott a nyál a számban!
Ugye Julcsi 😛 Rég láttunk!