A hétvégén csodálatos padlizsánokat vásároltam , ez adta az ötletet a ragú készítéséhez.  Általában padlizsánkrémet, vagy rántott padlizsánt szoktam készíteni, de ez a ragú bármelyiknél jobban ízlett.

Elkészítése nagyon egyszerű és gyors:-)
Meghámoztam és felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá  ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .  Ez idő alatt olívaolajon egy lila hagymát megfonnyasztottam, majd egy zöldpaprika, egy gerezd fokhagyma következett, aztán rádobtam  két felkockázott paradicsomot,só, és bors. Egy másik edényben olívaolajat melegítettem és a kinyomkodott padlizsánt rádobtam,egy teáskanál mézzel pirítottam (cukorbetegek diabetikus mézet használjanak) .  Kifőztem a masnis adurumtésztát.
Érdemes kipróbálni 🙂 Jó étvágyat!

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1467/

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1983/