Végre kisütött a nap, kezd tavaszi idő lenne. A mai ebéddel is egy kicsit szeretném siettetni a meleg napokat. Könnyű kis mediterrán ebédet készítettem, a háttérben a fiamtól kapott nőnapi virág van:-). Padlizsánragut gyakran készítek,főleg nyáron,de most akciós volt így nem tudtam ellenállni. Inkább a zöldség és a Ferfalle-tészta dominált az ebédben,de természetesen a húst kedvelők tehetnek bele több csirkemellet. Ez olyan kis könnyű szombati ebéd volt.

Hozzávalók két személyre:

  • 1 csirkemell filé
  • 15  dkg masni tészta
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kápia,fél tv.paprika,néhány szelet csípős paprika
  • 1 zöld hagyma
  • 3-4 db.koktél paradicsom
  • 3 ek. olívaolaj
  • diónyi vaj
  • egy fél citrom leve
  • só,frissen őrölt bors,kurkuma

Elkészítés:

Felkockázzuk a padlizsánt, majd  sózzuk és egy pici friss citromlevet rácsavarunk,majd jól összeforgatjuk
( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.

Közben felaprítjuk a zöld hagymát,paprikát,paradicsomot.
Két teflon serpenyőt szoktam használni a ragu készítéséhez .
Egyikbe tesszük az olívaolaj felét , majd  rátesszük a kinyomkodott  padlizsánt és pirítjuk, közben forgatjuk. A másik serpenyőben  az olajon megdinszteljük a hagymát, és a paprikát,egy csipetnyi sót is adunk hozzá, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot.Ha megpirultak a padlizsán kockák  átborítjuk és egy-két percig hagyjuk összeszottyanni,de nem főzzük szét.
A serpenyőbe,amiben a padlizsán készült egy evőkanál olívaolajat teszünk,hozzáadjuk a vajat,ha forró belerakjuk a csirke csíkokat és készre sütjük. Kifőzzük a masni tésztát.

Tálaláskor a tésztára rakjuk a ragut és a csirkemell csíkokat.

Jó étvágyat kívánok!