Nagy kedvencünk a padlizsánragu, sokszor elkészítem önmagában is finom,de köretként is kiváló:-)
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 3-4 db paprika legyen piros,sárga,ha van zöld
- egy pici csili, ízlés szerint
- 1 vörös hagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 2 tk. méz ( cukorbetegek édesítőt használjanak)
- 2 ek.olívaolaj
- egy fél citrom leve
- só,frissen őrölt bors
Elkészítés:
Felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .
Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát, paradicsomot.
Két teflon serpenyőt szoktam használni a ragu készítéséhez . Az egyikbe teszem az olívaolaj felét , majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinsztelem a hagymát, és a paprikát, ráteszek egy kis
csilit, pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, rácsepegtetem a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert). Közben a padlizsánt is rázogatom, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítom a padlizsán
kockákat a paprikás masszára, hagyom egy két percig rotyogni , majd tálalható.
Lehet köretként használni, vagy pld. egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.
Jó étvágyat!
2 Responses
[…] https://blog.keva.hu/recept/padlizsanragu-2/ […]
[…] https://blog.keva.hu/recept/padlizsanragu-2/ […]