Nagy kedvencünk a padlizsánragu, sokszor elkészítem önmagában is finom,de köretként is kiváló:-)

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 3-4 db paprika legyen piros,sárga,ha van zöld
  • egy pici csili, ízlés szerint
  • 1 vörös hagyma
  • 3-4 kisebb paradicsom
  • 2 tk. méz ( cukorbetegek édesítőt használjanak)
  • 2 ek.olívaolaj
  • egy fél citrom leve
  •  só,frissen őrölt bors

Elkészítés:

Felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .

Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát, paradicsomot.

Két teflon serpenyőt szoktam használni a ragu készítéséhez . Az egyikbe teszem az olívaolaj felét , majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinsztelem a hagymát, és a paprikát, ráteszek egy kis

csilit, pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, rácsepegtetem a  mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert). Közben a padlizsánt is rázogatom, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítom a padlizsán

kockákat a paprikás masszára, hagyom egy két percig rotyogni , majd tálalható.

Lehet köretként használni, vagy pld. egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.

Jó étvágyat!